ODLAZAK ARGENTINCA

Di Marija: Bit će velikih promjena u PSG-u, Mesi će biti mnogo bolji u predstojećoj sezoni

Za Argentinca se isprva spominjalo da bi mogao karijeru da nastavi u Juventusu, ali za sada se još vodi kao igrač bez kluba

Anhel di Marija. Arhiva

G. Š.

6.6.2022

Navijači Pari Sen Žermena nisu videli Lionela Mesija (Messi) u punom njegovom sjaju u prvoj sezoni u Parizu. Zviždali su i Argentincu poslije eliminacije iz Lige prvaka od Reala, mada manje nego, naprimjer, Nejmaru (Neymar). 

Nova sezone

- Naredna sezona, pak, bit će mnogo bolja i lakša za Mesija i gledat ćemo ga kao u najboljim danima, smatra Anhel di Marija (Angel), kojem ističe ugovor sa PSG-om i odlazi iz kluba. Ali, pratit će partije svog prijatelja i dojučerašnjeg saigrača u Parizu.

- Bit će velikih promjena u PSG-u, kako vidim i trenera će da promijene. Iako će se desiti dosta promjena, mislim da će Mesi znati kako da se uklopi. Sve će mu to pomoći da bude mnogo bolji u sljedećoj sezoni. Očekujem da snažno počne novu sezonu, jer je prethodnu završio uz golove, asistencije, osjećajući se mnogo komotnije na terenu nego na početku, ocijenio je Di Marija u razgovoru za argentinske medije.

Ne krije da mu odlazak iz Grada svjetlosti ne pada lako.


Naklonost navijača

- Nekoliko igrača će sigurno otići iz PSG-a. Moj slučaj je bio najlakši jer mi je ugovor isticao, a novi mi nisu ponudili. U jednu ruku to me pogodilo, ali u drugu i nije. Ispraćen sam na poseban način, bila je nezaboravna noć, kakvu Argentinci u drugoj zemlji ne dobijaju tako često. Naklonost navijača PSG-a, pogotovo onih iza gola je jako teško zadobiti. To što su mi spevali pjesmu i napravili mural su stvari koje ću pamtiti do kraja života“, poručio je Anhel di Marija.

Za Argentinca se isprva spominjalo da bi mogao karijeru da nastavi u Juventusu, ali za sada se još vodi kao igrač bez kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.