LIGA NACIJA

Selektor Crnogoraca Radulović između duela sa Finskom i BiH: Meč u Helsinkiju mi je dosta pomogao

Imali smo plan da odmorimo igrače kako bi bili spremni za ono što slijedi, rekao je prvi strateg reprezentacije Crne Gore

Miodrag Radulović. Arhiva

G. Š.

8.6.2022

Selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović je u Helsinkiju (2:0) odmarao nekoliko startera za subotnji duel sa našim državnim timom u Podgorici (20.45 sati). Naime,  "Sokoli" su protiv Finske nastupili sa devet novih fudbalera u startnoj postavi.


Nije to bilo isticanje bijele zastave

- Imali smo plan da odmorimo igrače kako bi bili spremni za ono što slijedi, rekao je Radulović na pres konferenciji poslije utakmice u Helsinkiju i dodao:

- Nije to bilo isticanje bijele zastave, već da pružimo šansu i drugim igračima. Igrali smo dobro pola sata, ali imali smo problema u napadu i veznom redu. A kada je tako – onda zadnja linija trpi pritisak.

Finci su postigli golove u 31. i 38. minuti.

- U nastavku smo mijenjali, posjed lopte je prešao na našu stranu, ali nismo imali konkretan učinak. Kao što nije bilo euforije poslije pobjede nad Rumunijom, tako nema ni razočarenja nakon poraza od Finske. Poraz nikada nije prijatan, ali idemo dalje.


Prenatrpan kalendar

Crnogorci su u Helsinkiju promijenili i formaciji na 3-5-2.

- Tako je iziskivala situacija, odmarali smo igrače jer je kalendar prenaporan. Imamo i revanš sa Fincima u septembru, a vjerujem da ćemo im se tada revanširati za ovaj poraz. Koliko mogu igrači koji su nastupili, to ću zadržati interno. Trudit ćemo se da naučimo nešto iz ovoga. I meni kao selektoru je izdanje u Helsinkiju dosta pomoglo – zaključio je Radulović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.