NAŠ STRUČNJAK

Safet Sušić iz Pariza za "Avaz": Treba ukinuti Ligu nacija

Nema logike, umjesto da se igrači malo odmore nakon tako napornih sezona, oni im daju dodatne utakmice, smatra Pape

Pape smatra Ligu nacija besmislenom. ARHIV

Piše: G. Šumar

10.6.2022

Nekadašnji selektor "Zmajeva", Safet Sušić, optimista je pred sutrašnje gostovanje naše reprezentacije u Podgorici (20.45 sati), u okviru 3. kola Lige nacija – grupa B3


Niko nema interes osim UEFA-e

- Nisam imao priliku da gledam direkte prijenose prva dva kola Lige nacija, jer nisam imao gdje - rekao je Sušić za "Avaz", te dodao:

- Malo sam naše duele gledao na telefonu. Pogledam 15 minuta, pa me zaboli glava od naprezanja očiju, nisam mogao da gledam cijelo vrijeme. Malo se odmorim, pa opet gledam. Inače, tu Ligu nacija treba ukinuti. I to pod hitno, jer niko nema interes da igra to takmičenje, osim možda UEFA-e koja ima mogućnost za dodatnu zaradu.


Prenosi nam da u Francuskoj, kako kaže, svi kukaju – od igrača i selektora, do trenera i predsjednika Saveza.

- Čitao sam još takvih komentara i iz drugih zemalja, vjerovatno je isto u svim državama. Nema logike, umjesto da se igrači malo odmore nakon tako napornih sezona, oni im daju dodatne utakmice. I to njih četiri u 10 dana, što je nevjerovatno, istakao je Pape, te dodao:

- Dosta igrača ovoga ljeta neće imati ni sedam dana odmora, jer ranije počinju klupske pripreme zbog Mundijal 2022..

Start je vrlo važan

Na pitanje kako Vi gledate na naše šanse u Podgorici, legendarni Sušić je odgovorio:

- Dobro smo ušli u treće izdanje Lige nacija, dvije utakmice četiri boda. Imamo dobru priliku da osvojimo prvo mjesto u grupi, što donosi plasman u viši rang. E sad, ima još dosta da se igra – četiri utakmice, sve je otvoreno, ali start je vrlo važan u svakom takmičenju. Nadam se da će Edin Džeko sutra biti u timu, jer nije isto igrati sa njim i bez njega.

Utakmica u Crnoj Gori će, u svakom slučaju, dati odgovore na puno pitanje.

- Utakmica u Podgorici nije ključna, ali kada bismo pobijedili imali bi zaista velike šanse da zavrimo prvi u grupi, zaključio je Pape.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.