REPREZENTACIJA BIH

Nermin Šabić za "Avaz": Večeras trebamo zaboraviti ljepotu i odigrati samo na rezultat

U Helsinkiju je bilo 1:1, u utakmici u kojoj smo se spasili u finišu golom Prevljaka, nakon čega je stigla pobjeda protiv Rumuna, te remi u Crnoj Gori

Nermin Šabić optimista pred duel s Fincima. FSBIH

Piše: M. Kadić

14.6.2022

Drugu utakmicu u posljednjih desetak dana naša A-selekcija odigrat će večeras (20:45) protiv Finske u okviru Lige nacija.

Podsjećanja radi, u Helsinkiju je bilo 1:1, u utakmici u kojoj smo se spasili u finišu golom Prevljaka, nakon čega je stigla pobjeda protiv Rumuna, te remi u Crnoj Gori. 

Pobjedom u ovom meču "Zmajevi" imaju šansu da učvrste prvo mjesto na tabeli grupe 3 Lige B, a da to možemo ostvariti uvjeren je i selektor U17 tima BiH i nekadašnji reprezentativac Nermin Šabić.

- Dobro smo ih upoznali, izanalizirali, treba to iskoristiti svakako večeras. Treba se osvrnuti i na one ranije utakmice, kad so gubili od njih. Mnogo će odlulivati ova utakmica u ovoj grupi. Veliki je ulog. Dobro je što smo svaku sljedeću utakmicu, nakon remija u Helsinkiju, bili bolji rival, i protiv Rumunije i protiv Crne Gore, rekao je Šabić za portal "Avaza".

Šabić smatra da se mnogo toga u našoj popravilo u posljednjih utakmicama.

- Imali smo taj posjed lopte, bili smo okomitiji, pogotovo zadnju utakmicu protov Crne Gore. Visoko smo izlazili, ostavljali smo malo i prostora za neke njihove kontre. Finci imaju brze i nezgodne igrače, na to svakako treba obratiti pažnju. Večerašnju utakmicu moramo odigrati na rezultat prije svega, bez da nešto ostavljamo neki dojam, dakle večeras moramo odigrati isključivo na rezultat, zaključio je Šabić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.