IMALI SMO I SREĆE

Darko Maletić za "Avaz": Pobjeda nad Fincima ponovo otvara pitanje šta će biti kad ne bude Džeke

Jeste da smo imali malo sreće pogotovo kod one dvije šanse što su imali Finci u nastavku, ali sama igra je bila po meni dosta bolja, smatra Darko

Maletić smatra našu grupu izuzetno neugodnom. SRNA

Piše: M. K.

15.6.2022

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, te bivši veznjak Partizana, Borca, Zenita, Celja, Rapida, Veleža.., Darko Maletić, trenutno obavlja ulogu šefa stručnog štaba Slobode iz Mrkonjić Grada, uskoro člana Prve lige RS-a.

Maletić, koji je svojevremeno u dresu državnog tima ostavljao srce na terenu, prokomentarisao je za portal "Avaza" nastup "Zmajeva" u sinoćnjem meču protiv Finske u Ligi nacija, koji je završen pobjedom BiH 3:2.

Uz dosta borbe, ali i dozu sportske sreće, naš tim je upisao važne bodove i zadržao prvo mjesto u grupi 3 Lige B.

- Generalno, u posljednje vrijeme jedna od boljih utakmica. Jeste da smo imali malo sreće pogotovo kod one dvije šanse što su imali Finci u nastavku, ali sama igra je bila po meni dosta bolja nego u nekim prethodnim utakmicama. Džeko je ponovo pokazao da i u ovim godinama sama njegova pojava na terenu pokazuje da smo mi 50 posto jači, a tek razlika koju pravi na terenu je nemjerljiva i samo je pitanje kako će ići bez njega jer uskoro više neće igrati za reprezentaciju, rekao je Maletić.


Napominje bivši "Zmaj" kako ne smijemo pasti u euforiju zbog ove utakmice jer je Liga nacija, ipak, sekundarno takmičenje.

- Što se tiče same grupe tu se sve odvija sve po planu i sve držimo u svojim rukama, ali opet mi trebamo da znamo da je nama glavno takmičenje kvalifikacije za Euro. Ipak je Liga nacija sekundarno takmičenje i ne bi trebalo da padamo u neku euforiju već da se što bolje spremimo za kvalifikacije, zaključio je Maletić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.