IZ UGLA STRUČNJAKA

Vahid Halilhodžić iz Rabata za “Avaz”: Obradovali su me naši "Zmajevi"

Volio bih da igračima i rukovodstvu prenesete čestitke zbog to ga što se ponovo stvorila fina atmosfera oko reprezentacije

Vahid Halilhodžić. Arhiva

Piše: G. Šumar

17.6.2022

Legendarni Vahid Halilhodžić (70) zbog obaveza sa reprezentacijom Maroka nije bio u mogućnosti da gleda TV-prijenose junskih utakmica našeg državnog tima (Finska 1:1 i 3:2, Rumunija 1:0 i Crna Gora 1:1), ali je svakako je pratio rezultate.


To me raduje

- Nažalost, nisam gledao nijednu utakmicu naše reprezentacije, rekao je Vaha za „Dnevni avaz“ i dodao:

- No, volio bih da igračima i rukovodstvu prenesete čestitke zbog toga što se ponovo stvorila fina atmosfera oko reprezentacije. To je jako važno i posebno me raduje.

U BiH se ponovo vratila fudbalska euforija, stadion Bilino polje je u revanšu protiv Finske nakon dugo vremena bio ispunjen do posljednjeg mjesta...

- Ma vidite da našem narodu treba samo malo da se „uzburka“ i da ponovo bude zadovoljan u ovakvoj situaciji – socijalnoj, političkoj, ekonomskoj. Neobično mi je drago što je naš narod počeo da vjeruje u tu ekipu, u taj fudbal. Jer ipak, fudbal je nešto fenomenalno i može napraviti takvo raspoloženje u društvu, što ne može uraditi nijedna socijelna ili društvena akcija. Ništa ne može pokrenuti jedno društvo kao fudbali ili sport, istakao je naš eminentni fudbalski stručnjak.

Kakvi su sada Vaši planovi, odnosno dolazite li na odmor u domovinu?

- Prvo ću otići malo do Pariza, gdje imam nekih privatnih obaveza. U Mostaru ću biti 26. juna, na proslavi 100. rođendana FK Velež. Također, i tokom jula ću biti na tim prostorima.


Idem dalje

Reprezentacija Maroka je uspješno okončala i junske utakmice... Kakva je trenutno situacija u Rabatu?

- Ja samo pobjeđujem i idem dalje. Što god drugo da kažem, to se ovdje iskonstruiše na različite načine i onda osvanu takvi tekstovi i naslovi koji prelaze svaku granicu. Život teče dalje – zaključio je Halilhodžić.

Dva trijumfa važna trijumfa

Nakon domaćih pobjede nad Južnom Afrikom (2:1) i gostujuće nad Liberijom (2:0), Vahin Maroko je trenutno prvoplasirani u kvalifikacijama za Afrički kup nacija.

Poredak: 1. Maroko 6 bodova, 2. Južna Afrika 0 (utakmica manje), 3. Liberija 0 (-1), 4. Zimbabve 0 (-2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.