URUGVAJSKI NAPADAČ

Italijanski klub po svaku cijenu želi Kavanija: Nude mu 200 hiljada bonusa za gol i kapitensku traku

Za njega je spreman ugovor prema kojem bi zarađivao dva miliona eura po sezoni

Kavani: U Italiji igrao za Palermo i Napoli. Twitter

E. Ć.

24.6.2022

Italijanska Salernitana nakon Franka Riberija (Franck Ribery) želi dovesti još jedno zvučno ime. Sada je na meti urugvajski napadač Edinson Kavani (Cavani).

Salernitana je u minuloj sezoni uspjela izboriti opstanak u elitnom društvu, a sada se žele pojačati. Prema pisanju italijanskih medija, tim sa Areči stadiona po svaku cijenu želi dovesti Urugvajca.

Tako su mu navodno ponudili i bonus od 200.000 eura za svaki postignuti gol. Također, navode Italijani, spreman je ugovor za Kavanija prema kojem bi zarađivao dva miliona eura po sezoni. U ugovoru je navedeno da bi dobio i kapitensku traku, a postoji i klauzula prema kojoj bi mogao napustiti klub kada to poželi.

Kavani je u Italiji ranije igrao za Palermo i Napoli, iz kojeg je otišao u PSG. Posljednji angažman imao je u Mančester junajtedu, a nastupao je još za Danubio, tim iz Urugvaja u kojem je i počeo svoju karijeru.

Podsjetimo, u redovima Salernitane je bivši reprezentativac BiH Milan Đurić koji je u protekloj sezoni postigao pet golova i upisao pet asistencija na 35 utakmica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.