LIGA PRVAKA

Može li Dinamo večeras iznenaditi Slovan: Kladionice vjeruju Gruzijcima

U prvih 90 minuta u Bratislavi mreže su mirovale, što daje šanse domaćinu da napravi iznenađenje i eliminiše tim nekadašnjeg selektora Slovačke, Vladimira Vajsa

Batumi arena. Mozzart

Piše: G. Š.

13.7.2022

Jedan od najneizvjesnijih parova prvog kola kvalifakacija za Ligu šampiona je duel slovačkog i gruzijskog prvaka, Slovana i Dinama iz Batumija. U prvih 90 minuta u Bratislavi mreže su mirovale, što daje šanse domaćinu da napravi iznenađenje i eliminiše tim nekadašnjeg selektora Slovačke, Vladimira Vajsa.


Gruzijci su u takmičarskom ritmu

Imao je Slovan više od poluvremena igrača više poslije isključenja Kobakidzea, ali Slovaci nisu uspjeli da probiju bedem gostiju. Revanš je na programu danas (19.00) u Batumiju pred 20.000 gledalaca.

Tokom ljeta slovački šampion nije mnogo promijenio tim. Uglavnom su svi ostali svi igrači. Prva zvijezda tima je slovački reprezentativac Vladimier Vajs, a tu su i starosjedioci - Jaromir Žmral, Samjuel Mraz... Najveće pojačanje ovog ljeta je dolazak iz Parme iskusnog Jurija Kucke, dok je iz Genta na pozajmici stigao Gruzin Đorđi Čakvetadze.

Dinamo iz Batumija je lider šampionat Gruzije, ima čak devet bodova više od imenjaka iz Tbilisija, pa mu se smiješi odbrana trona. Tokom proljeća, Dinamo je imao veliko pojačanje u vidu najboljeg gruzijskog fudbalera, Kviče Kvarackelije, koji je stigao na pozajmicu iz Rubina iz Kazanja. On je početkom jula prešao u Napoli za 10.000.000 eura. Bez njega, prvo rješenje u napadu je Brazilac Flamarion, sa 14 pogodaka prvi strijelac tima u šampionatu ove zemlje.


Karte su rasprodate

Fudbaleri Slovana su pod pritiskom. Navijači su ih ispratili zvižducima i pogrdnim skadniranjem prošle sedmice poslije prvog meča. Bio je to za slovačkog šampiona prvi meč u sezoni (Fortuna liga starta u petak), dok je Dinamo u takmičarskom ritmu i ima četiri vezane pobjede u šampionatu Gruzije. Domaćin očekuje veliku podršku sa tribina. Novi stadion je izgrađen prije dvije godine, a može da primi 20.000 gledalac i bit će ispunjen do posljednjeg mjesta. Karte su rasprodate. Dinamo Batumi ima najbolje navijače u Gruziji, pa neće biti lako favorizovanom Slovanu da eliminiše domaćina. 

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.40. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.