VAR SOBA

Htio učiniti ponosnom RS, obrukao i taj entitet i BiH

Nenad Lalatović, trener Borca, očigledno je više razmišljao kako se uvući u du*e nacionalistima i sličnima nego na utakmice protiv Farana

Lalatović: Očigledno ne shvata da takvih imamo. Agencije

Piše: Nermin Demirović

17.7.2022

Borac je zaustavljen u prvom pretkolu Konferencijske lige, a bolji u dvije utakmice bili su igrači kluba imena B36 s Farskih Otoka.

Nakon 2:0 za bh. predstavnika u Modriči, gdje se igrala prva utakmica, Farani su slavili 3:1 u revanšu, a onda su tim Nenada Lalatovića dokusurili izvođenjem penala.

Bez sumnje, radi se o jednoj od najvećih blamaža koje je doživio bh. fudbal, a Lalatović je već naišao na osude i najvjernijih pristalica banjalučkog kluba.


Mnogi likuju

Ima mnogo onih koji likuju, jer taj Borac je mnogo toga u Premijer ligi BiH u posljednje dvije godine uradio na pogon sudija, ali se zaboravlja da su oni, ma kako to neki drugi htjeli reći, predstavljali Bosnu i Hercegovinu. Klub, grad, RS, ali prije svega BiH, i tako svuda piše. Tako ćemo izgubiti ponešto od nacionalnog koeficijenta, koji ne pripada nikome u RS ili FBiH, nego se radi o BiH.

I kako su mnogi zaboravili o čemu se tu radi, čini se da je onaj koji je najodgovorniji za jad i bijedu Borca na Farskim Otocima, trener Nenad Lalatović, namjerno uoči dvomeča zaboravio u kojoj zemlji se takmiči Borac i koga predstavlja. Trener Borca očigledno je više razmišljao kako se uvući u du*e nacionalistima i sličnima nego na utakmice protiv Farana.


B36: Slavlje Farana. Agencije

Kako je rekao, on i njegovi igrači će učiniti ponosnom RS. Ustvari, na kraju je obrukao cijelu BiH, pa i njen entitet RS.

Taj, mnogima na TV ekranima simpatični Lalatović očigledno je izabrao pogrešan pristup već na startu i jako brzo mu se obilo o glavu. Izgleda da nije shvatio kako mi u Bosni i Hercegovini (logično, i u njenom dijelu koji se naziva RS) imamo itekako mnogo onih koji dosipaju so u more, onih koji se žele dokazati velikim patriotima i nacionalistima i to im je jedino što nude.


Nova vrijednost

A to se ne jede, od toga se ne živi. Potrebno je da Lalatović stvori neku vrijednost. Takve ljude trebamo i bit će svuda cijenjeni. Ako se već smatra fudbalskim stručnjakom, to bi za početak bilo „preskakanje“ Farana. Vrlo jednostavno bi se nametnuo i kod navijača i u klubu, jer to bi klubu donijelo novac.

Ovako, ostat će upisan kao glavni protagonista jedne od najvećih blamaža nekog od naših klubova u Evropi, iako on, sigurno, neće shvatiti da je Borac naš klub.

Dakle, simpatični Lalat, kako ga zovu, ipak bi trebao zasukati rukave, a spektakl na pres-konferencijama može nam biti smiješan, baš kako su smiješni i likovi u cirkusu. Istina, slijedi Premijer liga BiH, a tu će Borac i Lalatović, vjerovatno, ponovo imati vjetar u leđa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.