MAJAMI

Hristo Stoičkov: Sa ovom ekipom Barcelona će osvojiti prvenstvo

Barceloni su bili potrebni golovi i Robert je sjajno pojačanje, on je sjajan strijelac, rekao je legendarni napadač

Hristo Stoičkov. Arhiva

G. Š.

18.7.2022

Dolazak Roberta Levandovskog (Lewawandowski) u Barcelonu našeg Miralema Pjanića jedna je od glavnih tema španskih medija. Legendarni napadač Barse Hristo Stoičkov (Stoichkov) oduševljen je dolaskom poljskog napadača.


Igrački kadar

- Barceloni su bili potrebni golovi i Robert je sjajno pojačanje, on je sjajan strijelac, rekao je Stoičkov i dodao:

- S ovom ekipom Barcelona će osvojiti špansko prvenstvo, mogu to odmah reći, hrabro je ispalio Bugarin koji je u Mijamiju posjetio Barcelonin trening.

- Levandovski donosi puno sjajnih karakteristika i to ne samo u šesnaestercu. On se puno kreće i obavlja velik posao. Uz Levandovskog sada imamo Aubu (Aubameyang), Ansua, Ferana Toresa (Ferrana Torresa), Dembele je obnovio ugovor. Zaista cijenim sjajan posao Jana i Žordija Krojfa (Jordi Cruyff), dodao je Stoičkov, koji je imao i poruku za Real Madrid, najvećeg Barceloninog rivala.

- Dok je bio u Dortmundu, Levandovski je Realu zabio četiri komada. Vidjet ćemo hoće li se sada nastaviti smijati, rekao je Stoičkov.


Kritike za Dembelea

Najkritičniji je Stoičkov bio prema Usmanu Dembeleu (Ousman), koji je bio na izlaznim vratima Barcelone, da bi na kraju ipak potpisao novi ugovor.

- Uvijek sam govorio da ima puno kvalitete. Koštao je 150 miliona eura, ali je bio toliko povrijeđen i u četiri godine nije ništa naučio. Vidjet ćemo hoće li se probuditi jer kvalitetu ima" zaključio je Stoičkov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.