DRUGO PRETKOLO

Liga prvaka: Slovan iznenadio u Budimpešti, Kovačević i Ćivić odigrali cijelu utakmicu

Bh. reprezentativci Adnan Kovačević i Eldar Ćivić odigrali su cijelu utakmicu, dok je Stjepan Lončar ušao u 57. minuti

Slovan slavio u Mađarskoj. AGENCIJE

M. K.

20.7.2022

Slovan iz Bratislave priredio je iznenađenje u Budimpešti i savladao Ferencvaroš sa 1:2 u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka.

Domaći tim je bio bolji tokom većeg dijela susreta, stvarao prilike i poveo u 70. minuti preko Zakariasena (Zachariassen).

Međutim, u svega pet minuta gosti su kreirali preokret. Prvo je gruzijski veteran Kašia (Kashia) izjednačio u 81. minuti, da bi četiri minute kasnije prelijepim pogotkom u gornji ugao mreže Ferencvaroša reprezentativac Armenije Baršegijan postavio konačnih 1:2, piše SC Sport.

Bh. reprezentativci Adnan Kovačević i Eldar Ćivić odigrali su cijelu utakmicu, dok je Stjepan Lončar ušao u 57. minuti (izašao Traore). Upravo je Lončar u nadoknadi mogao izjednačiti, ali je pogodio stativu.

Što se tiče preostalih večerašnjih susreta drugog pretkola Lige prvaka, korak prema narednoj rundi napravila je Viktoria Plzen trijumfom u gostima kod Helsinkija od 1:2.

Makabi i Fenerbahče su remizirali sa 1:1, dok u mečevima Maribor – Šerif i Dinamo Kijev – Olimpijakos nije bilo pogodaka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.