LIGA PRVAKA

Predsjednik Fenera Ali Koč kategoričan: Nećemo se izviniti Ukrajincima

Vrijeđa nas što očekuju ispriku od nas, rekao je Koč

Etički i disciplinski inspektori UEFA-e obavit će istragu zbog nedoličnog ponašanja Fenerbahčeovih navijača. Agencije

G. Š.

30.7.2022

Utakmicu drugog pretkola Lige prvaka između kijevskog Dinama i Fenerbahčea obilježio je incident iz 57 minute. Ukrajinski klub tada je poveo preko Vitalija Bujalskog koji je svoj pogodak proslavio oponašajući orla - simbola Bešiktaša, ljutog Fenerovog rivala. 

Snimak obišao svijet

Turski navijači reagirali su tada skandiranjem imena Vladimira Putina, a ta je snimak obišao svijet. Na konferenciji za medije cijeli slučaj komentirao je predsjednik Fenerbahčea Ali Koč (Koc).

- Nećemo se izviniti Ukrajincima. Vrijeđa nas što očekuju ispriku od nas, rekao je Koč.

Nakon toga su se iz turskog kluba oglasili saopćenjem u kojem piše kako "pojedini" navijači nisu predstavljali klub ni njegove stavove, te da se oni protive ratu u Ukrajini. Ni tom se prilikom, međutim, nisu izvinili zbog incidenta na kojeg je odlučila reagirati i UEFA.


Istraga UEFA-e

- Etički i disciplinski inspektori obavit će istragu zbog nedoličnog ponašanja Fenerbahčeovih navijača, objavila je krovna evropskga nogometna organizacija.

Spomenimo kako je Dinamo Kijev, nakon produžetaka, pobijedio rezultatom 2:1 i tako se plasirao u treće pretkolo, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.