ŠPANSKA PRIMERA

Barcelona nije uspjela registrovati sva pojačanja

Ponovo je prvi čovjek katalonskog kluba povukao radikalan potez

Miralem Pjanić. Arhiva

G. Š.

13.8.2022

Uzdah olakšanja na Nou Kampu. Predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) izvukao je još jednog keca iz rukava u namjeri da Barsa bude što konkurentija u predstojećoj sezoni. Ponovo je prvi čovjek katalonskog kluba povukao radikalan potez, odrekao se još jednog dijela budućih prihoda i uspio da registruje ljetošnja pojačanja, sve osim jednog – Žila Kundea (Jules).


Igračka križaljka

Trene Ćavi (Xavi) imat će na premijeri nove sezone znatno jači tim od onog koje je imao jučer, pošto je Barcelona registrovala četvoricu od pet novajlija, plus Serđija Roberta (Sergi) i Usmana Dembelea (Ousmane), sa kojima je tek naknadno obnovila ugovore.

To znači da će talentovani katalonski stručnjak za današnji meč na Nou Kampu protiv Rajo Valjekana pored pomenutog dvojca na raspolaganju imati Roberta Levandovskog (Lewandowski), Franka Kesija (Franck Kessie), Andreasa Kristensena (Christensen) i Rafinju (Rafinha). Sve osim Kundea, jer mjesta za sve nije bilo i jednog su Katalonci morali da "žrtvuju", a kako doskorašnji stoper Sevilje zbog nedavne povrede još nije u potpunosti spreman, izbor je pao upravo na njega.

Lista za "odstrel"

Francuz će morati da pričeka još malo, dok neko od njegovih saigrača ne pristane na smanjenje plate ili se pak Barcelona nekoga od njih ne riješi u međuvremenu. Lista za "odstrel" je poduža i na njoj se nalaze Samuel Umtiti, Martin Brajtvajt (Braithwaite), Seržinjo Dest (Sergino), Frenki de Jong (Frenkie), a ne treba isključiti ni odlaske Pjera Emerika Obamejana (Pierre-Emerick Aubameyang) i Memfisa Depaja (Memphis Depay) na čijim transferima rade Čelzi, odnosno Totenhem i Juventus.

Na kraju, ruku spasa klubu bi mogli da pruže i kapiteni, Đerar Pike (Gerard Pique) i Serhio Buskets (Sergio Busquets) sa kojima se već pregovara o finansijskoj žrtvi. Kako bilo, Barcelona našeg Miralema Pjanića je ostvarila ono što je zamislila i praktično sa svim raspoloživim snagama izlazi na megdan Raju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.