NAKON LONDONSKOG DERBIJA

Nastavljen rat trenera: Tuhel pokazao mišiće, Konte mu žestoko odgovorio

Imaš sreće što te nisam vidio... Bilo bi potpuno zasluženo da sam te oborio, napisao je Konte

Tuhel na konferenciji pokazivao mišiće. Twitter

A. Č.

15.8.2022

Veliki londonski derbi između Čelsija i Arsenala završen je poslije velike drame nerješeneim rezultatom 2:2, a nakon utakmice je uslijedio i obračun dvojice trenera Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) i Antonija Kontea (Conte).

Sve je počelo burnom proslavom Kontea nakon izjednačenja, nakon očiglednog faula, zbog čega se žestoko iznervirao Tuhel i tu su već počeli da se unose jedan drugom u lice.

Uslijedio je i okršaj odmah po završetku meča kada je Tuhel prilikom pozdrava zadržao ruku Konteu koju umalo nije slomio kada je nastao opšti haos. Konte je pobjesnio, a dvojicu trenera su morali da razdvajaju.

Ali, tu nije bio kraj njihovog rata.

Nakon susreta, Tuhel je smirivao tenzije i govorio da je to sve normalno zbog adrenalina, ali je istovremeno u jednom trenutku konferencije za medije pokazivao mišiće i pri tom se smijao.

Trener Totenhema je pokušao također da ne pridaje veći značaj svađi sa Tuhelom, sve dok nije video njegov potez na konferenciji za medije, pa se naknadno oglasio na Instagramu.

- Imaš sreće što te nisam vidio... Bilo bi potpuno zasluženo da sam te oborio! - napisao je Konte misleći na slavlje Tuhela kod drugog gola Čelsija.

Već sada se očekuje idući susret ove dvojice trenera posle velike frke koja se podigla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.