POBJEDA U ŽIVOTNOM MEČU

Sarajlija koji je donirao dio jetre majci nakon četiri mjeseca ponovo zaigrao za Cibaliju

Mama je veći heroj. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživjela u proteklih 13 godina, rekao je Robert

Robert: Mama je imala tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Društvene mreže

G. Š.

17.8.2022

Nogometaš Cibalije iz Vinkovaca Robert Perić-Komšić donirao je dio jetre svojoj majci i tako joj spasio život.

- Mama je veći heroj. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva faktora koji su ga eliminisali, rekao je Robert Perić-Komšić, nakadašnji omladinac kluba s Grbavice, koji se za vikend vratio na teren i odigrao 20-tak minuta za Cibaliju protiv Kustošija.

Prethodno se četiri mjeseca oporavljao od operacije, nakon što mu je uklonjeno 70 posto jetre. Doktori prvo nisu bili sigurni da li će se moći vratiti nogometu, ali za njega nije bilo izbora.

- Rizik je bio ogroman, a mami je vrijeme isticalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene, spakirao sam stvari i odletio za Istanbul. Operacija je prošla dobro, a sad sam se vratio na teren, rekao je za hrvatske medije Robert Perić-Komšić, koji je rođen u Sarajevu 30. marta 1999. godine. 

U Omladinskoj školi FK Željezničar bio je od 2010. do 2016. godine, a potom je igrao za Zlatne Moravce, Lokomotivu, Rudeš, Alaves i Istru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.