NAKON DANAŠNJIH DEŠAVANJA

Džemil Šoše podnio ostavku na funkciju direktora FK Velež

"Rođeni" nisu pobijedili Igman, a onda su navijači vrijeđali trenera tima Amara Osima

Šoše: Obavijestio javnost o potezu. Arhiv

E. Ć.

17.8.2022

Fudbaleri Veleža remizirali su danas sa Igmanom (1:1) u okviru zaostalog meča 2. kola Premijer lige BiH, a nakon utakmice trener "Rođenih" Amar Osim sukobio se s navijačima tima iz Mostara.

Nakon uvreda sa tribina Osim je bacio flašu prema navijačima, a nakon toga nije želio davati izjave za medije. Sada se na Facebooku oglasio direktor Veleža Džemil Šoše, koji je obavijestio javnost da je podnio ostavku na tu funkciju.


- Naime, smatram da je potrebno da neko preuzme odgovornost za evidentnu rezultatsku krizu i određene probleme u samom funkcionisanju našeg kluba, a također smatram da, po prirodi stvari, najveća odgovornost leži upravo na meni kao direktoru FK Velež Mostar. O ovoj svojoj odluci i njenim razlozima obavijestio sam i članove UO FK Velež - naveo je Šoše.

Istakao je da mu je predstavljalo ogromnu čast i zadovoljstvo kroz proteklih pet godina obavljati ovako odgovornu dužnost u Veležu.

- O rezultatima svoga rada u našem Veležu ne mogu biti objektivan sudija, ali zato mogu najiskrenije reći da će mi period mog rada u našem Veležu – uprkos svim teškoćama, problemima i teškim odlukama koje je često valjalo donositi – zauvijek ostati duboko u srcu, jer kroz angažman u FK Velež stvorio sam mnoge predivne uspomene koje sigurno ne blijede. Na tome sam iskreno zahvalan Klubu i svima vama koji ste stajali uz Velež na trnovitom putu koji smo kroz protekli period skupa prelazili.

Hvala svima koji su mi bili podrška da istrajem i u periodima kada ni sam nisam vjerovao da imam snage za to. I naravno, velika hvala Veležovoj vjernoj Red Army, sjajnoj navijačkoj grupi koja je uvijek bila tu u trenucima kad je podrška bila najvažnija.

Naravno, moja ostavka na funkciju direktora FK Velež nipošto ne znači da svim svojim srcem i stručnim kapacitetima i dalje ne stojim na raspolaganju našem voljenom Klubu, ali jednostavno smatram da je došao trenutak kad moram priznati i sebi i vama da se trenutno nisam u stanju nositi sa svim problemima, teškoćama i izazovima koje pozicija direktora FK Velež u ovom trenutku predstavlja.

Jednom Rođeni, zauvijek Rođeni. Mostar u srcu, Velež do groba - poručio je Šoše.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.