PRIJELAZNI ROK

Naš fudbalski reprezentativac pred potpisom za Partizan

Cimirota ka Beogradu usmjerava Miroslav Stević, nekadašnji fudbaler Partizana u vrijeme kad je dijelio svlačionicu sa Petrićem

Cimirot je za naš državni tim odigrao 36 utakmica. Arhiva

G. Š.

19.8.2022

Dobit će beogradski Partizan do kraja prijelaznog roka bar dva pojačanja, a jedno je već na pragu Humske ulice. U Beograd bi trebalo da stigne naš reprezentativac Gojko Cimirot i osveži kadar koji trpi usljed ne baš sjajne selekcije tokom ljetnjeg prijelaznog roka.


Ima srbijanski pasoš

U pitanju je centralni vezista profila za kakvim crno-bijeli tragaju sedmicama, otkako su ih napustili Marko Jevtović (Gazijantep) i Saša Zdjelar (CSKA iz Moskve), na čemu je insistirao i novi trener Gordan Petrić. Izgleda da ga je uprava kluba poslušala, pošto uspješno privodi kraju pregovore sa Standardnom iz Liježa.

Prema informacijama iz srbijanskih medija, Cimirota ka Beogradu usmjerava Miroslav Stević, nekadašnji fudbaler Partizana u vrijeme kad je dijelio svlačionicu sa Petrićem, otakad i datira njihovo prijateljstvo. Stević se godinama uspješno bavi menadžerskim poslom i u situaciji je da utiče na realizaciju ovog transfera, pa se na Topčiderskom brdu nadaju da će dobiti pojačanje u liku 29-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine (36 utakmica).

S obzirom na to da je rođen u Trebinju, Gojko posjeduje i srbijanski pasoš, što nije zanemarljiva činjenica u situaciji kad Partizan već ima popunjenu kvotu legionara (Fuseni Dijabate, Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i Patrik Andrade), s tim da je nedavno Bibars Natho zaveden kao Srbin i ne opterećuje sklapanje tima na terenima Mozzart Bet Superlige, gdje je upravo dozvoljen broj staranca četiri.


Zadnja godina ugovora

Cimirot je ušao u završnu godinu saradnje sa Standardom, u Liježu je od 2018. i u tom periodu odigrao je 167 utakmica i doprinio osvajanju Kupa Belgije. Uglavnom je redovan, o čemu svjedoči podatak da je na početku nove sezone do prvog do posljednjeg minuta igrao sve mečeve Pro lige. Prethodno je igrao za Leotar i Sarajevo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, dok se potpuno afirmisao u PAOK-u, gdje je za dvije i po godine učestvovao u pohod na trofej Kupa Grčke

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.