PREMIJER LIGA BIH

Novi kiks Sarajeva: Sloboda produbila krizu bordo tima, Kapić tragičar

Tim Feđe Dudića nije uspio slaviti treću utakmicu zaredom

Sloboda nosi bod iz Zenice. FK Sloboda

Piše: A. V.

19.8.2022

Fudbaleri Sarajeva su nakon dva uzastopna poraza dočekali ekipu Slobode, ali nisu uspjeli prekinuti loš rezultatski niz.

Izabranici Feđe Dudića osvojili su samo bod, a krajnji rezultat glasio je 1:1.

Sarajevo je zaprijetilo već nakon 23 sekunde. Asmir Suljić je proigrao Ivana Ikića, koji je iz jako dobre pozicije šutirao pored gola.

Nova odlična šansa za Sarajevo u 3. minuti. Musa Muhamed (Muhammed) je sjajno prošao i ubacio do Nardina Mulahusejnovića, lopta je došla do Suljića čiji je šut iz sjajne pozicije odbranio Semir Bukvić.

Dok je Sarajevo napadalo, sjevnula je kontra Slobode u 16. minuti. Jednu dugu loptu Saša Maksimović propustio je za Nikolu Komazeca, a bivši igrač bordo kluba je iskosa s lijeve strane zakucao loptu iza leđa Belmina Dizdarevića.

Sarajevo je nastavilo s napadima, a u 30. minuti imalo je tri stopostotne prilike u jednom napadu.

Dal Varešanović izašao je sam na Bukvića koji mu je odbranio, potom je šut Mulahusejnovića blokirao Kenin Devedžić, a onda je u nastavku napada Ikić pogodio prečku.

Sloboda je s vodstvom od 0:1 otišla na odmor, a na samom startu drugog dijela, tačnije u 47. minuti, Sarajevo je imalo novu sjajnu šansu za poravnanje. Ikić je maestralno prošao i ubacio, lopta je prošetala kroz peterac Slobode, ali su Mulahusejnović i Dal Varešanović zakasnili.

Ipak, u 51. minuti bordo tim je konačno došao do gola. Suljić je uposlio Mulahusejnovića, koji je s vrna kaznenog prostora sjajno šutirao i matirao Bukvića.

U 60. minuti je odlično zaprijetio Andrej Đokonović, ali je lopta otišla tik pored gola.

Šest minuta kasnije probao je i Ikić, ali bez promjene rezultata.

Mučilo se Sarajevo da stvori priliku, a konačno je to uspjelo u 85. minuti. Riad Kobiljar je sjajno proigrao Rifeta Kapića čiji šut je odbranio Bukvić.

U posljednjoj minuti sviran je penal za Sarajevo, ali je Bukvić odbranio udarac Kapiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.