KONFERENCIJSKA LIGA

Trener Slovana Vajs: Zrinjski je svjetski prvak u tome, vrijeđali su nas više-manje cijelu utakmicu

Jaba je malo nepotrebno dopustio isključenje, ali vjerujem mu, protivnički igrač (Bilbija - op.a.) mu je vrijeđao majku, što se ne radi, rekao je prvi strateg kluba iz Bratislave

Vladimir Vajs. Slovan Bratislava

Er. B.

26.8.2022

Slovan iz Bratislave je sinoć poslije velike drame izborio plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, nakon što je u sedmoj seriji penala eliminisao Zrinjski.


Spasio nas je naš golman

- Jako smo sretni što smo nakon teške utakmice prošli u grupnu fazu, rekao je trener trener Slovana Vladimir Vajs (Weiss) i dodao:

- Počeli smo dosta nervozno, s tri igrača nazad i namjerom da iskoristimo krilne prostore odakle smo htjeli nadigrati protivnika. Djelomično smo uspjeli, ali smo napravili dvije individualne greške koje su Zrinjskom donosile prilike. Spasio nas je naš golman... Ekipa je kasnije preokrenula utakmicu, prošli smo dalje iz nemoguće situacije, ali mislim da je zasluženo.

Podsjetio je da su njegovi izabranici odigrali loše u Mostaru (1:0).

- Igrali smo loše u gostima, ali danas smo prolaz zaslužili zbog emocije, volje, potkrijepljene s dva prekrasna pogotka Erika Ramireza. Ne volim pričati o sreći jer fudbal, ali ponekad je treba imati bar malo. Ramirez nam je golom života dao šansu da odemo do penala, gdje smo bili bolji. Imali smo jače živce - istakao je Vajs.

Nakon posljednjeg penala (2:1 - 6:5 na penala) na terenu je bilo veliko slavlje.

- Bilo je emotivno, navijači su nam davali snagu do kraja. Vjerojatno sam samo jednom u životu ovako hodao nakon utakmice po stadionu, valjda u Italiji. Sada je bilo emotivno, vidio sam sretne ljude i igrače, pa sam i ja bio sretan, istakao je iskusni stručnjak, te dodao da je njegova ekipa prije utakmice vježbavala izvođenje penala.


Vježbali smo penale

- U srijedu smo nakon treninga vježbali penale. Htio sam dati šansu svim svježim igračima i šutirali su savršeno -David Hrnčar, Alen Mustafič, Žan Medved, Erik Ramirez. Guram je na treninzima pogodio sva tri penala, a sad nije, ali događa se i to. Aleksandar Čavrič mi je bio prvi na redu već šestu seriju, vikao sam na njega, ali igrači nisu čuli i sami su odlučili, vjerovali su Guramu, otkrio je trener Slovana, a potom govorio i o crvenom kartonu koji je u finišu produžetaka dobio Kankava.

- Vidjeli ste i sami o kakvom se igraču radi, nevjerojatan karakter. Jaba je malo nepotrebno dopustio isključenje, ali vjerujem mu, protivnički igrač (Bilbija - op.a.) mu je vrijeđao majku, što se ne radi. Oni su svjetski prvaci u tome, vrijeđali su nas više-manje cijelu utakmicu. Nastojali smo držati emocije u okvirima kako ne bismo napravili neku grubu pogrešku zbog nediscipline, zaključio je Vajs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.