TRENER FK ŽELJEZNIČAR

Emotivni Mulalić: Da je utakmica još malo potrajala, preokrenuli bismo

Ako hoćemo ozbiljni da budemo mora koncentracija 300 posto biti, rekao je

Edis Mulalić. Arhiva

G. Š.

26.8.2022

U 147. vječitom derbiju, odigranom u sklopu 7. kola Premijer lige BiH, Željezničar i Sarajevo su u sjajnoj atmosferi na Grbavici remizirali rezultatom 2:2. 

Trener Željezničara Edis Mulalić emotivno je proživio finiš utakmice. Nakon što je Samir Bekrić pogodio iz slobodnog udarca za 2:2 u šestoj minuti nadoknade, trener Mulalić je zaplakao na klupi.



Utisak pokvario penal

- Teška utakmica. Znate šta, prvo poluvrijeme mislim da smo bolji bili i da smo kontrolirali cijelu situaciju, da smo non stop pritiskali, imali što se kaže više od igre i par prilika. I onda kreneš, u zadnjoj minuti Sarajevo dobije crveni karton, kreneš drugo poluvrijeme i nepažnja ponovo. Mislim da je sav utisak, nama i meni pokvario taj penal. I onda sve moraš tumbati, mijenjati. I možda nam se danas taj Široki vratio, mislim da nismo zaslužili u zadnjoj sekundi. Vidite šta je fudbal - rekao je Mulalić.

Kako je istakao, velika je stvar u derbiju se vratiti poslije rezultata 0:2.

- Pozitivno je što smo dali dva gola. Provlače nam se te nepažnje. Ako hoćemo ozbiljni da budemo, teško možemo tako reagirati. Tražili smo, željeli, mislim da je još utakmica malo potrajala, mislim da bi cijeli preokret bio. Ali otom potom, ne treba biti proklet i treba uzeti ono što je na stolu jer i pet minuta pred kraj je bilo 0:2. I da stignemo taj rezultat - rekao je Mulalić.


Koncentracija mora biti 300 posto

Mulalić se osvrnuo i na utakmicu sa Leotarom.

- Ovdje imamo situaciju, ja to igračima stalno ponavljam, svaki segment je bitan. Dubinska lopta kod beka napravi korner a može aut napravit. Iz tog kornera desi se penal. Da li su to boginje koje mi moramo da prođemo, ali ako hoćemo ozbiljni da budemo mora koncentracija 300 posto biti. Što je najore to je početak drugog poluvremena, ti dolaziš svjež. Da se to desi na kraju utakmice kada si umoran, pala je koncentracija. Ali eto, pogodili smo opet sa tim izmjenama - rekao je Mulalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.