PRODUŽEN UGOVOR

Bajern jednoglasno donio odluku: Hasan Salihamidžić ostaje sportski direktor do 2026.

Zbog dobrog rada Salihamidžić je prošle godine imenovan u board direktora te je dobio još veće ovlasti u klubu

Salihamidžić: Volim Bajern, Minhen je moj dom. Bayern

A. Č.

30.8.2022

Nekadašnji reprezentativac BiH Hasan Salihamidžić već pet godina je na funkciji sportskog direktora Bajerna.

Zbog dobrog rada Salihamidžić je prošle godine imenovan u board direktora te je dobio još veće ovlasti u klubu, a sinoć je jednoglasno odlučeno da se potpiše novi ugovor do ljeta 2026. godine. 

- Hasan Salihamidžić je odradio odličan posao u pet godina koliko je na čelu Bajerna. On kontinuirano razvija sportsko područje naših stručnjaka i talenata strukturno i osobno. Uz naše rezultate na terenu, uvijek pazi i na privredno okruženje. Naš tim nadahnjuje naše navijače atraktivnim i uspješnim nogometom. Nadzorni odbor je uvjeren da će on i njegovi kolege u odboru nastaviti uspješno oblikovati sportsku FC Bayerna u godinama koje dolaze - rekao je predsjednik Bajerna Herbert Hainer.


Hasan Salihamidžić se zahvalio Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, a posebno predsjedniku Nadzornog odbora Herbertu Haineru koji je u svakoj fazi podržavao njegove ideje i planove. 

- Uvijek sam govorio: Volim Bajern, Minhen je moj dom. Jako sam zadovoljan što našu vrlo dobru i u konačnici snažnu saradnju možemo nastaviti do 2026. godine. Moj cilj i cilj mojih kolega iz uprave, kojima također želim zahvaliti, je da našim članovima i navijačima svake sezone ponudimo nacionalno i međunarodno konkurentnu i uspješnu momčad, temeljenu na ekonomskim razlozima. I dalje ću davati sve od sebe za ovo - na jako smo dobrom putu - poručio je Salihamidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.