TRENER SARAJEVA

Dudić nakon pobjede: Kontrolisali smo utakmicu i napokon postigli gol u prvom poluvremenu

Malo smo i mijenjali. Dali smo priliku i mladim igračima, dodao je

Dudić: Čestitao igračima na nastupu. Avaz

Piše: G. Š.

30.8.2022

Sarajevo je u utakmici bez publike večeras na Stadionu “Bilino polje” u Zenici savladalo Leotar s 3:0 (2:0), čime su upisali četvrti ovosezonski trijumf te barem privremeno ponovo preuzeli i čelnu poziciju na tablici.

Trener Sarajeva Feđa Dudić na pres-konferenciji nakon utakmice istakao je kako je zadovoljan zbog visoke pobjede, kojom su vratili potrebno samopouzdanje, ali i zbog činjenice da su prvi put ove sezone postigli golove u prvom poluvremenu.


Vodstvo u prvom dijelu

- Ovo je sigurno jedna utakmica koju smo kontrolisali i gdje smo, konačno, u prvom poluvremenu dali pogodak i poveli. To je bilo jako bitno. Odmah, poslije toga, pao je i drugi gol i mislim da se tada faktički sve i riješilo.

Drugo smo poluvrijeme, možda, svjesno malo htjeli da izvučemo Leotar. Da malo više izađu na našu polovinu pa da napravimo nešto iz kontranapada i da, onako, umirimo ritam utakmice, jer za pet dana igramo novu utakmicu. Malo smo i mijenjali. Dali smo priliku i mladim igračima. Čestitao bih na debiju mladom Harisu Ališahu. Sigurno će pamtiti svoj ulazak u prvu ekipu - kazao je Dudić, koji je čestitao svojim igračima.


Zrinjski pravi test

Istakao je kako je ova pobjeda potpuno zaslužena te da im je trebalo da bez nervoze upišu tri boda. Zadovoljan je, kazao je, već od meča protiv Slobode, protiv koje su u Zenici remizirali s 1:1. U prošlom su kolu remizirali u gradskom derbiju protiv Željezničara 2:2.

- Nakon Slobode smo vratili našu igru, što je najbitnije, jer kada imaš igru onda imaš i čemu da se nadaš. Danas smo zabili iz nekih situacija u prvom poluvremenu. To je bilo dobro, a drago mi je da nismo primili ni pogodak - kazao je Dudić.

U nastavku, dodaje, trebaju gledati sebe te da idu iz utakmice u utakmicu. Zrinjski će, dodao je, biti pravi test za njegov tim, ali će i u tom meču ići na pobjedu bez obzira što se igra u Mostaru.

Nakon tri uvodna ovosezonska trijumfa, Sarajevo je u četiri zadnja meča upisalo po dva poraza i remija, dok je Leotaru ovo bio treći uzastopni duel u gostima.

Trebinjci su u prošlom kolu slavili kod banjalučkog Borca rezultatom 1:0, ali su nakon gostovanja u Zenici, sa osvojenih sedam bodova, ostali na 8. mjestu. Trener Leotara Marko Vidojević čestitao je pobjedu Sarajevu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.