PREMIJER LIGA BIH

Borac savladao Zrinjski, Tuzla City uvjerljiva protiv Širokog Brijega

Vinko Marinović je po povratku na klupu Banjalučana došao do pobjede nad aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine

Greška golmana "Plemića" nakon kornera Zakarića. Screenshot

E. Ć.

31.8.2022

Fudbaleri Borca pobijedili su ekipu Zrinjskog u derbiju 8. kola Premijer lige BiH sa 1:0, dok je Tuzla City bio bolji od Širokog Brijega rezultatom 4:1.

Vinko Marinović je po povratku na klupu Banjalučana došao do pobjede nad aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine. Borac je do vodstva došao u 17. minuti kada je nakon kornera Gorana Zakarića pogriješio golman Zrinjskog Josip Čondrić i poslao loptu u vlastitu mrežu.

Teren u Bosanskom Novom bio je uništen zbog jake kiše koja je padala, pa su se na terenu stvorile lokve. To je otežalo igru oba tima, a Zrinjski se u dodatnom problemu našao u 73. minuti kada je Josip Ćorluka zaradio isključenje. Zanimljivo to je Ćorluki već treće isključenje u sezoni.

Tuzla City je "pomogao" Sarajevu, te savladao Široki Brijeg. Tako će bordo tim ostati na 1. mjestu do narednog kola. Jasmin Čeliković je u 22. minuti doveo Tuzlake u vodstvo, koje je udvostručio Huso Karjašević. Do kraja prvog dijela u strijelce se upisao i Amadu Kulibali (Amadou Coulibaly), a u samoj završnici na 3:1 je smanjio Danijel Lukić. 

Konačnih 4:1 svojim drugim golom postavio je Jasmin Čeliković u 81. minuti.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.