LIGA NACIJA

Selektor Crnogoraca Radulović pred duel u Zenici: Prevagu će donijeti motivacija igrača

Nakon junskih utakmica, dobrih igara i ostva renih rezultata s velikim samopouzdanjem i optimizmom dočekujemo posljednja dva meča, rekao je Radulović

Miodrag Radulović. Arhiva

Piše: G. Š.

13.9.2022

Selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović jučer je objavio spisak igrača za mečeve petog i šestog kola UEFA Lige nacija protiv naše i selekcije Finske.


Ostvariti cilj

- Nakon junskih utakmica, dobrih igara i ostvarenih rezultata s velikim samopuzdanjem i optimizmom dočekujemo posljednja dva meča u UEFA Ligi nacija, rekao je Radulović i dodao:

- Nadam se da ćemo ponoviti igre prikazane u mečevima odigranim tokom juna, pogotovo iz duela sa Rumunijom, i ukoliko uspijemo u toj namjeri siguran sam da pozitivan rezultat neće izostati. Cilj koji smo zacrtali pred početak ovog izdanja UEFA Lige nacija je ostvaren i uoči predstojećih mečeva nemamo rezultatski imperativ. Svakako da igramo za bodove, za pobjede i što bolji plasman koji će pozvana grupa igrača, siguran sam, biti spremna da ostvari.

Selektor Crnogoraca ističe da su kvaliteti naših „Zmajeva“ i Finaca dobro poznati „Sokolima“.

- Znamo kvalitete protivnika, igrali smo s njima po jedan meč u ovom ciklusu. Dobro smo analizirali njihove igre tokom dosadašnjeg dijela takmičenja. Vjerujem da nema velikog prostora za iznenađenja u taktičkom smislu, ni s jedne ni s druge strane, jer se svi rivali u grupi jako dobro poznaju. Prevagu u predstojećim mečevima donijet će motivacija igrača koji se nađu na terenu. Siguran sam da u našim redovima neće nedostajati motivacije da se takmičarski ciklus u UEFA Ligi nacija završi na što ljepši način, zaključio je selektor Radulović.


Sa minulog, junskog duela u Podgorici (1:1). Arhiva

Meč odluke

Spisak reprezentativaca Crne Gore koji će konkurisati za mjesto u timu bit će kompletiran nakon utakmica Meridianbet 1. CFL koje se igraju tokom predstojećeg vikenda. Prvi trening Crnogoraca u sklopu priprema za finiš takmičenja u gupi B UEFA Lige nacija zakazan je za ponedjeljak, 19. septembar u 18 sati.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igra se u petak, 23. septembra, na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 časova. Tri dana kasnije, 26. septembra, naša najbolja selekcija će gostovati u Bukureštu, a na Gradski stadion u Podgorici dolazi Finsku. Poredak: 1. BiH 8 bodova, 2. Crna Gora 7, 3. Finska 4, 4. Rumunija 3.


Spisak igrača

Na spisku selektora Crne Gore nalaze se golmani: Milan Mijatović (Al Adalah), Matija Šarkić (Volverhempton), Lazar Carević (Vojvodina); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Tobol), Adam Marušić (Lacio), Mako Vešović (Karabag), Igor Vujačić (Partizan), Risto Radunović (FCSB), Marko Vukčević (Arad), Saša Balić (Korona Kilce), Nikola Šipčić (Tenerife); vezni igrači: Nikola Vukčević (Al Ahli), Vladimir Jovović (Jablonec), Marko Janković (Karabag), Aleksandar Šćekić (Diba), Sead Hakšabanović (Seltik), Miloš Raičković (Seongam), Vukan Savićević (Giresunspor), Driton Camaj (Kišvarda); napadači: Stevan Jovetić (Herta), Stefan Mugoša (Visel Kobe), Milutin Osmajić (Vizelal), Uroš Đurđević (Sporting Hihon), Nikola Krstović (Dunajska Streda).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.