JUVENTUS PORAŽEN

Di Marija i Milik u čudu zbog Alegrijeve odluke, kamere snimile njihov razgovor na terenu

Argentinac je pitao svog saigrača zbog čega ga je trener zamijenio iako je bio jedan od najboljih u ovom susretu

Razgovor Milika i Di Marije na centru stadiona. Twitter

E. Ć.

15.9.2022

Juventus je na svom terenu nakon preokreta izgubio u drugom kolu Lige prvaka od Benfike (1:2). To je prvi put u historiji da je "Stara dama" najelitnije evropsko takmičenje otvorila sa dva poraza - izgubili su i od PSG-a.

Iako je sve krenulo kako treba za Juventus, koji je poveo već u 4. minuti preko Arkadiuša Milika (Arkadiusz). Benfika je s penala došla do izjednačenja, a Žoao Mario (Joao) je pogodio u 43. minuti. Totalni šok za navijače "Stare dame" dogodio se u 55. minuti kada je David Nereš (Neres) postigao gol za preokret Benfike. 

Juventus je do kraja utakmice imao jalove napade, te nije uspio da dođe ni do gola kojim bi izbjegao poraz, a kamoli pobjede kojoj su se u Torinu nadali uoči okršaja sa Benfikom. Mnogi navijači Juventusa su nezadovoljni trenerom Masimilijanom Alegrijem (Massimiliano Allegri), a čini se da ima i fudbalera koji se ne slažu sa svojim menadžerom.

Nakon utakmice je snimljena zanimljiva scena, kada Anhel Di Marija (Angel) pita Milika zbog čega ga je izveo, iako je poljski napadač bio jedan od najboljih igrača Juventusa.

 - To što smo rekli jedan drugom, ostaje između nas - rekao je kasnije Milik za medije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.