LIGA NACIJA

Stojković: Nisam kuhar pa da tražim recept za Halanda

"Orlovima" je potrebna pobjeda bilo kojim rezultatom, dok domaćinima meča u Oslu odgovara i remi

Dragan Stojković Piksi. Arhiva

Piše: G. Š.

27.9.2022

Posljednje, 6. kolo odlučit će ko će u A diviziju Lige nacija sljedeće sezone - Srbija ili Norveška. "Orlovima" je potrebna pobjeda bilo kojim rezultatom, dok domaćinima meča u Oslu odgovara i remi. Slavili su i u Beogradu 1:0, na startu takmičenja, ali su naše istočne komšije u međuvremenu došle do dosta bolje gol-razlike od rivala, pa im zbog toga večeras (20.45 sati) odgovara i pobjeda od 1:0.


Maksimalna koncentracija

Strijelac jedinog pogotka u beogradskom duelu bio je Erling Haland (Haaland), a s obzirom na partije koje pruža ove sezone u Mančester sitiju, jasno je da će sjajni napadač ponovo biti najveća opasnost po gol reprezentacije Srbija. Selektor "Orlova" Dragan Stojković, ipak, nije zabrinut. U dobrom raspoloženju odgovarao je na pitanja tokom konferencije za medije i našalio se na jedno od onih koja su se odnosila na norveškog golgetera i kako ga zustaviti.

- Nisam kuhar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svijetu. Okružen je u Mančester sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja. Ipak, utakmica koju je Norveška izgubila prije dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rješenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće. Treba biti maksimalno koncentrisan, voditi računa o njihovim centaršutevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora, upozorio je Stojković.

Startna postava

Reprezentacija Srbije će u Oslu biti bez Sergeja Milinković-Savića i Uroša Račića koji su suspendovani zbog žutih kartona, ali to ne remeti mnogo planove selektora i njegov zahtjev da "Orlovi" igraju ofanzivno.

- Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rješenje, odnosno igrača koji će umjeti dostojno da ga zamijeni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lijep i atraktivan fudbal, tako će biti i u Oslu - zaključio je Piksi.

Kladionioca Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.65. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.