LIGA NACIJA

Njemački huligani obučeni u engleske dresove izazvali haos: Pogledajte tučnjavu

Pet osoba zadobilo je teže tjelesne povrede i nalaze se u bolnici, a još 20-tak navijača prošlo je sa lakšim povredama.

Sukob se dogodio dva sata prije početka utakmice. Agencije

Er. B.

27.9.2022

Kad se sastaju reprezentacije Engleske i Njemačke pripadnici policije uvijek imaju pune ruke posla. Gotovo da ne prođe nijedan duel ove dvije selekcije bez incidenata, a tako je bilo i u ponedjeljak uveče uoči duela na Vembliju, u okviru posljednjeg kola grupne faze Lige nacija - grupa A.


Skovali pakleni plan

Pred mečeve na Vembliju Englezi se tradicionalno okupljaju u “Grin men” pabu u blizini stadiona. Ponekad čak i sa djecom svrate na piće uoči utakmica reprezentacije... To su očigledno znali njemački huligani, koji su skovali pakleni plan.

Pojavili su se u pomenutom pabu prerušeni u Engleze - obukli su dresove domaće selekcije... Odjednom, izvadili su “hladno oružje” i izazvali haos. Pet osoba zadobilo je teže tjelesne povrede i nalaze se u bolnici, a još 20-tak navijača prošlo je sa lakšim povredama. 

Napadali čak i starije žene, te djecu

Sukob se dogodio dva sata prije početka utakmice, otprilike u momentu kad su se navijači pripremali da krenu ka stadionu. Engleski mediji pišu da su huligani napadali čak i starije žene, te djecu, te da nisu birali koga udaraju kada su se pojavili.

Nijemci su Englezima na prepad ukrali i jednu zastavu i transparent, a kada se pojavila policija počeli su bježati. Duel ove dvije selekcije na Vembliju završen je bez pobjednika (3:3). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.