PREDSJEDNIK NSBIH

Vico Zeljković najavio tužbe: "Nekome ne odgovaraju rezultati koje postižem"

Zbog učestalih medijskih napada kojima se u kontinuitetu iznose lažne tvrdnje na štetu moga ugleda i moje ličnosti, te odgovornih funkcija koje obavljam, moj pravni tim će podnijeti tužbu za klevetu, naveo je Zeljković

Zeljković: Trpi i moja porodica. NSBiH

E. Ć.

29.9.2022

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se na Facebooku gdje je saopćio da će podnijeti nekoliko tužbi zbog, kako navodi, lažnih tvrdnji o njemu.

Zeljkovićev status prenosimo u cjelosti.

- Zbog učestalih medijskih napada kojima se u kontinuitetu iznose lažne tvrdnje na štetu moga ugleda i moje ličnosti, te odgovornih funkcija koje obavljam, moj pravni tim će podnijeti tužbu za klevetu protiv tzv. blogera Slobodana Vaskovića, portala Gerila Info, portala Sport 1 Oslobođenje, kao i protiv drugih medija koji učestvuju u ovoj medijskoj hajci, zbog koje trpi moja porodica i zbog koje smo moja porodica i ja i dalje izloženi direktnim prijetnjama po život, a zbog čega je protiv više lica, koja su od ranije poznata bezbjednosnim agencijama po izvršenju krivičnih djela, već podignuta optužnica.

Očigledno je da rezultati koje postižem kao predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH, ne odgovaraju određenim interesnim grupama - napisao je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.