PREMIJER LIGA BIH

"Plavi" u tišini otputovali u Trebinje po nove bodove

Van stroja su stoper Aleksandar Kosorić i napadač Dženan Haračić, koji imaju po tri žuta kartona

Fudbaleri Željezničara su čvrsto ostali na zemlji. Avaz

Piše: G. Š.

1.10.2022

Fudbaleri Željezničara danas (15 sati – MY TV) gostuju ekipi Leotara u Trebinju, gdje su otputovali u tišini – bez bilo kakvih izjava ili najave utakmice. 

Isto je bilo i tokom septembarske reprezentativne pauze.

Izabranici Edisa Mulalića trenirali su u tišini, uprkos činjenici da su trenutno na diobi prvog mjesta m:tel Premijer lige BiH. 


Lijep osjećaj

„Plavi“ su – kako je to najavio Mulalić, ostali čvrsto na zemlji, iako je taj plasman iznenadio mnoge, a možda i sve ljubitelje fudbala u našoj domovini.

- Lijep je osjećaj, navijači cijene i poštuju ono što smo uradili u teškim uslovima. Imamo neki kontinuitet. Pokušavamo još smanjiti oscilacije. Imamo dosta mladih igrača, rekao je Mulalić nakon minule pobjede nad Slogom (1:0) i dodao:

- Momci rade, ginu i rezultat nas nagradi. Lijepa je to priča. Nova utakmica je novo dokazivanje. Pojedinci su tek sada skontali za koliki klub igraju. Da mi je neko rekao poslije prvog kruga da ćemo imati 19 bodova, rekao bih mu da je pijan.

Igrači Željezničara, kako kaže Mulalić, vjeruju prvo meni, a onda i sebi.

- Zbog toga je meni lakše i raditi. To je kompliment njima. Oni su izvukli kad je Željo bio na granama koje nisu za ovaj klub. Liga je dosta izjednačena. Ne bih ja ovo sad dizao u nebesa. Polako, tek je 11 kola. Ostat ćemo na zemlji – istakao je Mulalić.


Igrački kadar

Kada je u pitanju igrački kadar, van stroja su stoper Aleksandar Kosorić i napadač Dženan Haračić, koji imaju po tri žuta kartona.

- Svi ostali igrači konkurišu za tim - kratko nam je rekao Mulalić.

Željezničar je u posljednjih osam utakmica protiv Leotara zabilježio šest pobjeda i dva remija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.