KONTROVERZNI AUSTRALAC

Kirjos krivi "mentalno zdravlje" za napad na bivšu djevojku

Traži odbacivanje optužbe

Nik Kirjos i Kjara Pasari. INSTAGRAM

A. V.

4.10.2022

Kontroverzni australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) tražit će da se protiv njega odbaci optužba za napad na bivšu djevojku Kjaru Pasari (Chiaru Passari) navodeći kao razlog njegovo mentalno zdravlje, izvijestili su u utorak australski mediji.

Kirjosov advokat zastupao je teniser ana sudu u Kanberii, gdje je 27-godišnji australski igrač optužen za fizički napad. Slučaj napada datira iz decembra 2021., ali detalji optužbe još uvijek nisu poznati.

Finalist Vimbldona, čija prisutnost nije bila potrebna tokom ovog u biti administrativnog saslušanja, trenutno je u Japanu, gdje sudjeluje na turniru u Tokiju.

Njegov advokat Majkl Kukulis Smit (Michael Kukulies-Smith) zatražio je odgodu kako bi se omogućila procjena mentalnog zdravlja Nika Kirjosa, prema brojnim medijskim kućama uključujući javni servis ABC i Sydney Morning Herald. Sljedeće ročište zakazano je za 3. februar.

Ranije ove godine Nik Kirjos (Nick Kyrgios) tvrdio je da je dugo patio od depresije i da je imao "suicidalne misli", u dugačkoj poruci na društvenim mrežama popraćenoj njegovom fotografijom snimljenom 2019. tokom Australijan Opena.

- Ako bolje pogledate fotografiju, možete primijetiti da sam samopovređivao svoju desnu ruku. Imao sam suicidalne misli i doslovno sam imao problema s ustajanjem iz kreveta, a da ne spominjem nastup pred milionima ljudi - objasnio je Kirjos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.