PRED OKO 15.000 GLEDALACA

"Zmajice" poražene od Velsa u baražu za Svjetsko prvenstvo

Bh. tim je bio oslavljen neigranjem Milene Nikolić, Sofije Krajšumović i Amele Kršo

"Zmajice" se borile do posljednje minute. NSBiH

E. Ć.

6.10.2022

Ženska fudbalska reprezentacija reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Kardifu nakon produžetaka od Velsa sa 1:0 u susretu baraža za Svjetsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održano u Australiji i Novom Zelandu.

Nakon odličnih kvalifikacija u kojim su Zmajice završile na drugom mjestu u grupi E iza Danske, a ispred Crne Gore, Azerbejdžana i Malte, izabranice Samire Hurem su kroz baraž tražile prolaz na veliko takmičenje.

Iako oslabljene neigranjem Milene Nikolić, Sofije Krajšumović i Amele Kršo bh. reprezentativke su prikazale kvalitetnu igru, međutim Velšanke su na kraju slavile, te će se sa Švajcarskom 11. oktobra boriti za plasman na Mundijal. Meč je odigran u lijepoj atmosferi pred 15.200 gledalaca.

Fudbalerke Velsa su u drugom poluvremenu tri puta tresle mrežu "Zmajica", no sva tri puta su golovi poništavani zbog ofsajda, pa je susret otišao u produžetke.

"Zmajice" su kapitulirale u finišu prvog produžetka. Nakon centaršuta Rou (Rowe) sa desne strane, Fišlok (Fischlock) je uhvatila volej i pogodila za vodstvo, ispostavit će se i pobjedu svoje reprezentacije. Dodatni problem za selektoricu Samiru Hurem bile su povrede Dajane Spasojević i Andree Gavrić. 

Vels će u finalu baraža igrati protiv Švicarske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.