PREMIJER LIGA BIH

Derbi kola odigran u sjajnoj atmosferi: Zrinjski savladao Željezničar

Gol odluke viđen u 30. minuti

E. Ć.

8.10.2022

Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Sa utakmice na Grbavici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su kao gosti Željezničar u derbiju 13. kola Premijer lige BiH sa rezultatom 1:0. Jedini pogodak viđen je u 30. minuti kada je nakon kontre preciznim udarcem pogodio Mario Tičinović.

"Plavi" su neposredno prije gola Tičinovića protestvovali kod glavnog sudije Irfana Peljta tražeći penal zbog igranja rukom Slobodana Jakovljevića. No, najbolji bh. sudija nije pokazao na bijelu tačku. Umjesto toga pokazao je na korner. Semir Štilić je ubacio iz ugla, a Josip Čondrić je uhvatio loptu i odmah je poslao u kontru. Nakon nespretne reakcije Omara Beće, lopta je došla do Tičinovića, a ovaj se namjestio na lijevu nogu i savladao Josipa Bendera.

Na poluvremenu je viđena zanimljiva situacija, kada je jedan navijač zaprosio svoju djevojku. Sve je zabilježio "Avazov" reporter.



Željezničar je u nastavku pokušavao doći do pogotka. Ističe se sjajna prilika za Štilića u 59. minuti, kada je pogodio prečku. Golman je bio savladan, ali je lopta pogodila okvir gola. U 75. minuti je zaprijetio i Samir Bekrić iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla preko gola.

Na kraju je Zrinjski slavio pobjedu, te se tako revanširao Željezničaru za poraz u prvom međusobnom okršaju ove dvije ekipe.


Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.