MENADŽER ZRINJSKOG

Jakirović o tvrdnjama Mulalića: To nije istina, nisam to rekao

Nije bilo korektno od trenera Željezničara, rekao je Jakirović

Jakirović: Demantovao Mulalića. G. Šumar

Piše: G. Š.

8.10.2022

Zrinjski je savladao Željezničar na Grbavici u derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 1:0. Susret je odigran u zaista sjajnoj atmosferi na punoj Grbavici, a na kraju su "Plemići" odnijeli puni plijen.

Gol odluke viđen je u 30. minuti kada je nakon jednog kontranapada pogodio Mario Tičinović. Imali su i fudbaleri Željezničara svoje prilike. Neposredno prije gola Zrinjskog, tražili su jedanaesterac, a u drugom dijelu su preko Semira Štilića pogodili prečku. Na kraju nisu uspjeli doći do pogotka, pa je Zrinjski slavio vrijednu pobjedu.

Nakon utakmice pored terena je došlo do verbalnog sukoba trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića sa šefom stručnog štaba Željezničara Edisom Mulalićem.


Mulalić je na press konferenciji rekao kako su mu zasmetale riječi Jakirovića u Mostaru, kada je Željezničar slavio u prvom okršaju ove dvije ekipe ove sezone.

- Nakon utakmice u Mostaru Jakirović je izjavio da smo se mi valjali u Mostaru, a ja sam ga pitao samo šta je bilo danas. Ko se danas valjao? Jakirović je tad izjavio da je to bio naš "seljakluk". A čiji je onda ovo danas seljakluk - pitao je Mulalić.


Jakirović je rekao da to nije istina.

- Nije bilo korektno od trenera Željezničara. To nije istina. Imate moj press i možete ga najnormalnije poslušati na klupskom YouTube kanalu - rekao je Jakirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.