SERIJA A

Roma pobijedila Leće, Dibala se povrijedio prilikom postizanja gola

Argentinac se tako upisao u listu strijelaca na posljednjih pet utakmica Rome u svim takmičenjima, ali je zbog povrede morao napustiti igru

Slavlje igrača Rome. Twitter

E. Ć.

9.10.2022

Fudbaleri Rome na svom terenu su savladali Leće u okviru 9. kola italijanske Serije A rezultatom 2:1. "Vučica" je povela u 6. minuti preko Krisa Smolinga (Chris Smalling) koji je iskoristio asistenciju Lorenca Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini).

Nakon što je Morten Hjumland zaradio isključenje u 22. minuti, činilo se da će tim Žozea Murinja (Jose Mourinho) nešto lakše doći do tri boda. No, 13 minuta kasnije Roma je primila gol, Gabriel Strefeca (Strefezza) je pogodio za 1:1.

Na startu drugog dijela Roma je došla do drugog pogotka. Paolo Dibala (Dybala) je bio siguran egzekutor najstrožije kazne, ali se Argentinac prilikom izvođenja jedanaesterca povrijedio. Tu situaciju pogledajte OVDJE.

Dibala se tako upisao u listu strijelaca na posljednjih pet utakmica Rome u svim takmičenjima, ali je zbog povrede morao napustiti igru. Roma je na kraju zadržala vodstvo i tako došla do nova tri boda. "Vučica" je trenutno 5. tim italijanskog prvenstva.



Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.