BIZARAN POTEZ ILI?

Potez slavnog fudbalera izazvao polemike: Gledao očevu sahranu preko mobitela

Zbog utakmice Arturo Vidal je propustio da prisustvuje očevoj sahrani, pošto je odlučio da ostane sa svojom ekipom i pripremi se što bolje za finalni meč

Artur Vidal. AP / Andre Penner

N. Aj.

15.10.2022

Otac Artura Vidala preminuo je prije nekoliko dana, a čileanski nogometaš nije uspio da dođe na sahranu.

Nekadašnji vezista Bajerna, Juventusa i Barcelone trenutno nastupa za brazilski Flamengo, sa kojim ga očekuje utakmice finala nacionalnog kupa protiv Korintijansa.

Upravo zbog ove utakmice Vidal je propustio da prisustvuje očevoj sahrani, pošto je odlučio da ostane sa svojom ekipom i pripremi se što bolje za finalni meč.

Međutim, on je očevu sahranu gledao u direktnom prijenosu na Facebooku.

Erasmo Vidal je iznenada umro od posljedica kardiorespiratornog zastoja u 61. godini, a na sahrani se okupila cijela porodica i prijatelji. Arturo je želio da na neki način bude uz svoju porodicu u tužnom momentu.

Tako je čileanski reprezentativac pribjegao prilično bizarnom potezu kojem mnogi ne mogu da se načude. Kada je vidio kovčeg sa tijelom oca on se slomio i zaplakao, a ovaj trenutak mogli su da vide mnogi s obzirom na to da je video bio na nalogu njegove sestre Ambar.

Ona je uživo prenosila sahranu, a Arturo se uključio u misu i vidjelo se da je silno potresen zbog velikog gubitka. Odnos sa ocem bio mu je vrlo promjenljiv i problematičan. Sve je počelo kada je Erasmo Vidal napustio porodicu dok je Arturo bio dijete, pa je majka Žakelina bila prinuđena da djecu odgaja sama.

Teški životni uvjeti u kojima je odrastao gurali su Artura ka njegovom snu, da jednoga dana postane profesionalni fudbaler i spasi porodicu bijede, što je i uspio.

Vidal je poslije svega zaigrao na prvom meču u finalu Kupa Brazila, koji je završen bez pogodaka. On je na terenu proveo 65 minuta, a sada čeka revanš na kome će pasti odluka o osvajaču trofeja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.