PREMIJER LIGA BIH

Derbi kola pripao Širokom Brijegu: Željezničar poražen na Pecari

Ilija Bagarić igrač odluke

S utakmice na Pecari. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. V.

15.10.2022

U derbiju 14. kola Premijer lige BiH, Široki Brijeg je večeras na Pecari ugostio Željezničar i savladao ga s minimalnih 1:0.

Prvu priliku na utakmici imao je domaći tim u 4. minuti, kada je Ilija Bagarić lijepo prošao i šutirao, a Josip Bender odbranio.

Veliku šansu u 15. minuti za Željezničar propustio je Žozef Amoa (Joseph Amoah), koji se propisno obrukao, poslavši loptu s nekih pet metara visoko preko gola.

Domaćima je u 45. minuti dosuđen penal, poslije duela Aleksandra Kosorića i Bagarića. Međutim, Bender je odbranio pokušaj Bože Vukoje i ostalo je 0:0.

Na narednu veliku priliku čekalo se do 59. minute, a imao ju je Široki Brijeg. Bruno Oliveira je gađao s pet metara i promašio.

Širokobriježani su ipak došli do gola u 61. minuti. Bagarić je šutira, lopta je pogodila Kosorića i prevarila Bendera.

Nije Željezničar uspio u nastavku da ozbiljnije zaprijeti domaćinu i dođe do poravnanja, pa je tako upisao četvrti ovosezonski poraz, koji ga je ostavio na učinku od 22 boda i četvrtom mjestu.

Široki Brijeg se pak osmom pobjedom privremeno probio na prvu poziciju i ima 28 bodova, jedan više od drugoplasiranog Zrinjskog, koji ma dvije utakmice manje.



Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.