TRENER ZRINJSKOG

Jakirović o haosu u Trebinju za "Avaz": Kapiten "Leotara" me odgurnuo, a kada su to vidjeli ovi moji odmah su reagovali

Policajci su došli poslije i pitaju: Šta je bilo, šta je bilo? Slične stvari nam se non stop dešavaju u Trebinju, bar od kada sam je tu, kaže Jakirović

Sergej Jakirović: Policija stoji kod svlačionica, a na parkingu nema nikoga. HŠK Zrinjski

Piše: G. Š.

17.10.2022

Nemile scene iz Trebinja, nakon premijerligaške utakmice Leotar – Zrinjski 1:1, i danas su top tema u bh. fudbalskim krugovima. Naime, na nekoliko video snimaka vidi se da je ispred službenih prostorija FK Leotar došlo i do fizičkog obračuna članova Leotara i Zrinjskog.

Zrinjski će uskoro izdati saopćenje

Prvo je došlo do prekida zvanične konferencije za novinare nakon utakmice.

- Sram vas bilo. Je li sramota da nam Bilbija psuje mrtvu majku jer nema toplu vodu - vikao je Srđan Kuljić, član stručnog štaba Leotara.

Trener domaćina Marko Maksimović ga je smirivao, dok je trener Zrinjskog Sergej Jakirović samo slegnuo ramenima, s obzirom da nije bio upućen u dešavanja.

Dan nakon haosa u Trebinju za portal "Avaza" je govorio Sergej Jakirović te opisao događaje iz svog ugla. 

- Klub će uskoro izdati saopćenje - rekao je Jakirović na početku razgovora.

Na pitanje zašto je došlo do fizičkog obračuna ispred službenih prostorija, šef stručnog štaba Zrinjskog je odgovorio:

- Sve ćete saznati uskoro, nakon klupskog saopćenja - kazao je Jakirović te dodao:

- Kada sam izašao iz autobusa da pozovem igrače da krenemo, a u međuvremenu su im podijeljeni sendviči, Đoki (Milović, kapiten Leotara, op.a.) sam rekao, "Šta ti je, gotova stvar". Također, podsjetio sam ga da me je vrijeđeo i na prethodnom našem gostovanju, a on je odgovorio, "Ja ću ovo, ja ću ono..." Kada sam mu došao blizu, on me odgurnuo, a kada su to vidjeli ovi moji, odmah su reagovali. Ponavljam, klub će izdati saopćenje. Nama može prići ko god hoće, i napasti nas.

Bitno je da su napravili „screenshot“

Ružno, šta drugo konstatovati.

- Policija stoji kod svlačionica, a na parkingu nema nikoga. Policajci su došli poslije i pitaju: Šta je bilo, šta je bilo? Slične stvari nam se non stop dešavaju u Trebinju, bar od kada sam je tu. Bitno je da su napravili „screenshot“, navodno kako nekoga ganjam. Ali dobro, neka se zabavljaju jedan dan – istakao je Jakirović. 

- Činjenica je da je on (Milović) došao tamo i vrijeđao, prijetio, "ja ću ovo, ja ću ono..." Bože sačuvaj. Ali dobro – zaključio je šef stručnog štaba Zrinjskog za portal "Avaza". 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.