SLUČAJ TREBINJE

FK Leotar: Reakcije naših članova bile su isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapitena Zrinjskog

Fudbalski klub Leotar je prije utakmice u saradnji sa nadležnim službama preduzeo sve mjere obezbjeđenja prije, tokom i nakon utakmice, kako po pitanju obezbjeđenja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora

Nemile scene ispred stadiona Police. Screenshot

Piše: G. Š.

17.10.2022

Iz FK Leotar izrazilu su iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom, ni drugom klubu sa višedecenijskim tradicijama.


Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera na stadionu

- Što se tiče svih dešavanja po okončanju utakmice, počev od svlačionica i prostora ispred klupskih prostorija i ispred stadiona, prepuštamo organima Policijske uprave i N/FSBiH da u svom domenu utvrde svačiju pojedinačnu i kolektivnu odgovornost, a mi kao Klub im stojimo na raspolaganju, istakli su iz FK Leotar, čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

-  Mi kao Klub ne želimo da krivce tražimo ili imenujemo preko saopštenja i medija, jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapitena Zrinjskog (Nemanja Bilbija - op.a.) na kraju utakmice, na koje je teško u momentu ostati pribran.

Fudbalski klub Leotar je prije utakmice u saradnji sa nadležnim službama preduzeo sve mjere obezbjeđenja prije, tokom i nakon utakmice, kako po pitanju obezbjeđenja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora.

Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u datom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca na obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj fudbalskoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe.


Naš cilj ostaje nepromijenjen

Takođe, smatramo da su pomenuti incidenti od strane pojedinih medija prenaglašeni, u razloge nećemo ulaziti, ali su nam dobro poznati.

Fudbalski klub Leotar i pojedinci iz kluba se nakon internih razgovora i dogovora povodom ovih dešavanja više neće oglašavati. Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo ka utakmici Kupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega, navodi se u saopštenju trebinjskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.