PROCIJENITE SAMI

Je li gol trebao biti priznat ili ne: Ronaldov potez podijelio fudbalsku javnost

Na društvenim mrežama se pojavio video snimljen sa tribina Old Traforda, gdje se vidi da je Šar izveo prekid, zbog čega mnogi tvrde da je Ronaldov gol trebao na kraju biti priznat

Ronaldo: Na kraju dobio samo žuti karton. Twitter

E. Ć.

18.10.2022

Mančester junajted i Njukastl podijelili su bodove u susretu 11. kola Premijer lige (0:0) odigranog u nedjelju. Na kraju nije bilo golova na Old Trafordu, no jedna situacija podijelila je fudbalske fanatike. 

Naime, u 49. minuti dosuđen je slobodan udarac za Njukastl. Defanzivac "Svraka" Fabijan Šar (Schar) je izveo prekid i dodao loptu do svog golmana Nika Popa (Nick Pope), koji je mislio da će on izvesti prekid. Kristijano Ronaldo (Cristiano) je vidio da je Šar dodirnuo loptu, te samim tim pokrenuo akciju, a onda lukavu se prišunjao, uzeo loptu i poslao je u mrežu.

No, sudija Kreg Pouson (Craig Pawson) nije priznao gol, još je Ronaldu pokazao i žuti karton. Portugalac, kao i svi igrači Junajteda žestoko je negodovao kod glavnog sudije, ali se odluka nije promijenila.

Na društvenim mrežama se pojavio video snimljen sa tribina Old Traforda, gdje se vidi da je Šar izveo prekid, zbog čega mnogi tvrde da je Ronaldov gol trebao na kraju biti priznat.

Pogledajte video i procijenite sami.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.