PLAVI DOČEKUJU VELEŽ

Svojevrsni povratak Amara Osima: Na Grbavici je svojevremeno bio i nasuprot oca, ali Željezničara nije nikada

Bilo je to 30. oktobra 2001. godine, kada je Šturm predvođen legendarnim Ivicom Osimom stigao u Sarajevo na prijateljski meč koji je okončan bez pobjednika (1:1)

Osim: Vraća se na Grbavicu. Damir Hajdarbašić / Reprezentacija.ba

Piše: E. Ć.

22.10.2022

U derbiju 15. kola Premijer lige BiH Željezničar će na svojoj Grbavici dočekati ekipu Veleža. To će biti svojevrsni povratak na Grbavicu za Amara Osima, najtrofejnijeg trenera u historiji "Plavih", a sada šefa stručnog štaba "Rođenih".

Zanimljivo da Osim nije nikada vodio neki drugi tim na Grbavici protiv Željezničara. Čak je jedne prilike na Grbavici nasuprot sebe imao i svog oca, legendarnog Ivicu Osima, ali Željezničar nije nikada. 

Bilo je to 30. oktobra 2001. godine, kada je Šturm predvođen legendarnim Ivicom Osimom stigao u Sarajevo na prijateljski meč koji je okončan bez pobjednika (1:1).

Taj susret je upamćen, osim po duelu oca i sina, i po tome što su se od dresa Željezničara oprostile legende ovog kluba Mehmed Baždarević, Haris Škoro i Refik Šabanadžović. Željo je poveo preko Arsima Prepolija, a Šturm je izjednačio preko Mariana Fernandeza.

Osim jeste vodio Velež na Grbavici, ali to je bilo u utakmici 2. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, kada su "Rođeni" poraženi od Hamruna (0:1). Prvi put je vodio tim protiv Željezničara u ligi u prvom dijelu sezone, a Velež je bio bolji sa 3:1 u Gabeli, gdje Mostarci igraju domaće utakmice dok traju radovi na stadionu u Vrapčićima.


Prema kladionici "Mozzart" Željezničar je favorit za pobjedu protiv Veleža. Kladionica Mozzart je za trijumf "Plavih" odredila koeficijent 2.15, dok je pobjeda Veleža vrijedna kvote 3.50

Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.