BIVŠI TRENER ZVEZDE

Scena sa Sampdorijine utakmice oduševila: Stanković još uvijek posjeduje fudbalsku magiju u nogama

Tokom igračke karijere je tri godine nastupao za Zvezdu, a onda je uslijedio odlazak u Italiju gdje je nosio dresove Lacija i Intera

Stanković: Potez s utakmice Sampdorije i Rome. Screenshot

E. Ć.

22.10.2022

Dejan Stanković je nakon odlaska iz Zvezde kratko bio bez trenerskog angažmana. Od 6. oktobra sjedi na klupi Sampdorije, koja je očajno otvorila sezonu zbog čega je ceh platio Marko Đampaolo (Marco Giampaolo).

Na društvenim mrežama se pojavio snimak sa utakmice Sampdorije i Rome (0:1), kada je lopta izašla van granice, a Stanković je na sjajan način primirio, pokazavši da još ima fudbalske sposobnosti u nogama. 

44-godišnji Stanković je tri godine igrao u Crvenoj zvezdi, a onda se preselio u Italiju gdje je proveo 15 godina. Šest godina je nastupao za Lacio, a onda je uslijedio prelazak u Inter. 

Upravo je prije susreta Sampdorije i Rome zabilježen susret Stankovića sa Žozeom Murinjom (Jose Mourinho), koji je Stankovića vodio u Interu s kojim su 2010. godine osvojili sve što su mogli osvojiti.


@delije..sever..1981 STANKOVIC DEJAN💪❤️🤍#viraltiktok #delijesever1989❤️💪❤️ #crvenazvezda #srbijatiktok🇷🇸 @Vn 22 goat 🔴⚪🐐🇷🇸 @🇷🇸☦︎@your mom@RAJIC@Team Crvena Zvezda ♬ Originalton - 🇷🇸
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.