VJEČITI DERBI HNL-A

Navijači Hajduka na derbiju protiv Dinama zapalili i zastave iz manjeg bh. entiteta

Međunarodni skandal koji će u narednim danima imati svoj epilog, istakli su iz FK Omarska

Osim Dinamovih, paljene su i zastave s grbovima iz Srbije, Engleske, Irske i drugih zemalja. Facebook/Net.hr

G. Š.

23.10.2022

Najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama, koji je završen remijem (1:1), ponovo je obilježilo i divljanje navijača na tribinama. Osim što su gorjele stolice na tribini na kojoj su bili gostujući navijači, ali i na onoj gdje su bili domaći, fanovi splitskog tima priredili su i "šou" s paljenjem zastava suparničkih navijačkih skupina.

Osim Dinamovih, paljene su i zastave s grbovima iz Srbije, Engleske, Irske i drugih zemalja. Srbijanski "Kurir" ranije se u tekstu "Skandal u Splitu: Hrvatski navijači palili srpske zastave" zgražao nad paljenjem zastava koje su pripadale navijačima iz manjeg bh. entiteta.

Naveli su kako je na jednoj zapaljenoj zastavi ćirilicom bilo ispisano ‘Grobari Prnjavor‘, a na drugoj ‘Omarska‘, dok je na trećoj latinicom pisalo ‘Dablin‘. Nakon najvećeg hrvatskog derbija o svemu se oglasio i FK Omarska čija se zastava našla među zapaljenim u Splitu.

- Naša velika zastava na kojoj je pisalo Omarska, duga preko 20 metara je jedno vrijeme bila izložena na ogradi stadiona. Par dana nakon susreta sa Sutjeskom primjećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti, ali večeras se pojavljuje snimka kako su paljene zastave na utakmicei Hajduk - Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava, saopćili su iz FK Omarska na Facebooku pa dodali i ovo:


- Međunarodni skandal koji će u narednim danima imati svoj epilog. Dolazi nam mnogo upita i smatrali smo da nam je dužnost da vas obavijestimo, saopćili su iz bh. prvoligaša, koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.