PROCIJENITE SAMI

U Fiorentini bijesni na sudiju, smatraju da je Džeko napravio faul prije pobjedničkog gola Intera

S druge strane, pristalice Intera tvrde da je sve bilo u žaru borbe, te da je Milenković prvi pokušao "izbaciti Džeku iz igre"

E. Ć.

23.10.2022

Duel Džeke i Milenkovića. Twitter

Fudbaleri Intera su u jednoj nevjerovatnoj utakmici savladali Fiorentinu u susretu 11. kola Serije A sa 4:3. 

Pobjednički gol Henrika Mikitarijana (Henrikh Mikhitaryan) postignut je u petoj minuti sudijske nadoknade i uz mnogo sreće pošto je reprezentativac Armenije praktično bio napucan loptom.

Bitnu rolu u pobjedi svog tima imao je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji je u igru ušao u 63. minuti, a učestvovao je u dva posljednja gola. Upravo je kod pobjedničkog pogotka sve krenulo od njega. Džeko je bio bolji u duelu od Nikole Milenkovića, a onda je proslijedio loptu do Nikola Barele (Nicolo Barella), a ovaj je poslao za Mikitarijana.

U Fiorentini su kivni na glavnog sudiju Paola Valerija, smatrajući da je Džeko napravio prekršaj u napadu. S druge strane, pristalice Intera tvrde da je sve bilo u žaru borbe, te da je Milenković prvi pokušao "izbaciti Džeku iz igre".

- Mislim da je Džeko napravio faul nad Milenkovićem. Sudija to drugačije ocenjuje, ali mi je žao jer gubimo bodove i pozicije zbog određenih sudijskih epizoda - rekao je trener Fiorentine Vincenzo Italiano.

Pogledajte spornu situaciju i procijenite sami.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.