ITALIJA

Fudbaler Rome nasrnuo na sudiju, ali svi pričaju o Murinjovoj reakciji

Portugalac se "povukao" kada je vidio crveni karton

Karsdorp u klinču s Iratijem. PRINTSCREEN

A. V.

24.10.2022

Na kraju derbi utakmice 11. kola Serije A između Rome i Napolija (0:1) došlo je do incidenta, čiji je glavni akter bio defanzivac Rimljana Rik Karsdorp (Rick).

Gosti su slavili u Rimu zahvaljujući pogotku Viktora Osimena (Victor Osimhen) u 80. minutu, a nakon što je sudija Masimilijano Irati (Massimiliano Irrati) označio kraj utakmice, Karsdorp je dotrčao do njega nezadovoljan zbog nekih odluka tokom meča.

Nizozemac koji igra na poziciji desnog beka je dobio crveni karton nakon utakmice, a to mu se nije dopalo, pa je još burnije reagovao. U jednom trenutku se toliko pribliižo Iratiju, pa je arbitar nenamjerno nagazio na nogu fudblalera, a umesto da se udalji, Karsdorp je odgurnuo sudiju.

Članovi stručnog štaba Rome pokušali su da sklone fudbalera kako bi se izbjegao još veći incident.

Posebno je bila zanimljiva reakcija trenera "Vučice", Žozea Murinja (Jose Mourinho), koji je krenuo prema sudiji, praktično došao do njega, a onda se odjednom, bez riječi okrenuo i otišao na drugu stranu.

Na društvenim mrežama je puno komentara o situaciji na stadionu Olimpiko, a jedan od navijača je primijetio da sudija drži crveni karton i da je Murinjo odlučio da se povuče kako ne bi i on zaradio suspenziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.