STRUČNJACI

Zidan: Trenutno uživam, kao što vidite, ali nisam daleko od povratka poslu

Prošlo je 17 mjeseci otkako se Zidan povukao sa klupe Reala i tako okončao svoj drugi mandat u klubu iz Madrida

Zinedin Zidan. FF/Twitter

G. Š.

25.10.2022

Francuski fudbalski stručnjka Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) potvrdio da je na korak od novog angažmana. Prošlo je 17 mjeseci otkako se Zidan povukao sa klupe Reala i tako okončao svoj drugi mandat u klubu iz Madrida. Od tada je legendarni Francuz dovođen u vezu sa nekoliko klubova - između ostalih spominjali su se Pari Sen Žermen, Juventus i Mančester junajted, međutim za sve je imao isti odgovor: Ne!


Strpite se još samo malo

Zizu je uvijek govorio kako ga ne interesuje duga trenerska karijera, te da mu je cilj da uživa i što više vremena provodi sa porodicom. Ali situacija bi godinu i po kasnije mogla da se promijeni. O tome je i sam govorio gostujući u jednom pariškom muzeju, gdje je predstavljena njegova nova voštana figura.

- Kada ćete me ponovo vidjeti na klupi? Uskoro, uskoro... Strpite se još samo malo, kazao je uz širok osmeh Zidan i dodao:

- Trenutno uživam, kao što vidite, ali nisam daleko od povratka poslu.

Francuski mediji podsjećaju da Didijeu Dešanu (Didier Deschamps) nakon Mundijala u Kataru ističe ugovor sa aktuelnim šampionima svijeta, te da je Zidan prvi kandidat za njegovog nasljednika. Vođenje reprezentacije ne bi značilo povratak svakodnevnom poslu, kao u Real Madridu, i omogućilo bi mu mnogo više slobodnog vremena, na kojem insistira Zizu.


Trofejna karijera

Zinedin Zidan je vodeći "Kraljevski klub" (2016. - 2018. , 2019. - 2021.) osvojio tri Lige prvaka, dva Superkupa Evrope, dvije titule klupskog prvaka svijeta, dvije La lige i dva Superkupa Španije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.