BH. STRUČNJAK

Halilhodžić kandidat za klupu slavnog tima: U konkurenciji su Ranijeri, Bielsa, Benitez, Džerard...

Legendarni trener je već dva puta bio u turskoj ligi

Halilhodžić: Posljednji angažman imao u Maroku. Twitter

Piše: E. Ć.

27.10.2022

Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić mogao bi se vratiti klupskom fudbalu, jer se spominje kao jedan od kandidata za klupu slavnog Bešiktaša. 

Ime legendarnog bh. trenera nalazi se na listi kandidata, a tu su još i Klaudio Ranijeri (Claudio), Marselo Bielsa (Marcelo), Klod Puel (Claude), Stiven Džerard (Steven Gerrard), Rafael Benitez, a u igri za klupu "crno-bijelih" su i bivši trener ovog tima Senol Guneš, te Sergen Jalčin (Yalcin) i Domeniko Tedesko (Domenico Tedesco). 


Podsjetimo, Halilhodžić je posljednji angažman imao na klupi reprezentacije Maroka s kojom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, ali je zbog velikog pritiska javnosti nakon neslaganja sa prvom zvijezdom tima Hakimom Zijehom (Ziyech) sporazumno raskinuo ugovor sa tamošnjim fudbalskim savezom.

Popularni Vaha je svojevremeno već bio u Turskoj, gdje je u dva navrata sjedio na klupi Trabzonspora. Prvi put u sezoni 2005/06, a onda i 2014. nakon odličnog nastupa Alžira na Mundijalu. 

Što se Bešiktaša tiče, nakon 11 odigranih utakmica u turskom prvenstvu zauzima 5. mjesto sa 19 osvojenih bodova, koliko imaju šestoplasirani i sedmoplasirani Konjaspor i Kajserispor. Fenerbahče je lider Turske sa 23 boda, a ima i utakmicu manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.