FUDBALSKA PIJACA

Barcelona ponovo renovira tim: Prioriteti desni bek i defanzivni vezni

Nedavna izjava Đoana Laporte da se Barcelonin tim još formira i da mu je neophodna dopuna, te da rukovodstvo kluba pregovara sa sportskim sektorom i stručnim štabom o potencijalnim januarskim pojačanjima, bio je signal za menadžere

Đoan Laporta. FC Barcelona

G. Š.

1.11.2022

Ispadanjem iz Lige prvaka u Barceloni će sve karte baciti na osvajanje Primere. Prijao bi sigurno i trofej Lige Evrope, ali teško da bi se cijenio više od pobjede u trci sa Real Madridom za prvaka Španije.


Igračka križaljka

Poslije 12 kola aktuelni prvak ima bod prednosti, tako da se nagovještava uzbudljiva trka do kraja. Real će biti opterećen odbranom evropske krune, što će Katalonci pokušati da iskoriste. Svjesni toga, uveliko rade na jačanju tima za drugi dio sezone.

Nedavna izjava Đoana Laporte da se Barcelonin tim još formira i da mu je neophodna dopuna, te da rukovodstvo kluba pregovara sa sportskim sektorom i stručnim štabom o potencijalnim januarskim pojačanjima, bio je signal za menadžere da krenu s pozivima i nuđenjem igrača koje zastupaju, piše "Mundo Deportivo".

Navodno su među njima Čelzijev dvojac Ngolo Kante i Žoržinjo, Lesterov Juri Tilemans, Junajtedov Diogo Dalot, Dortmundov tinejdžer Jusufa Mukoko i Viljarealov Nikolas Džekson. Katalonski list ističe da su u Barceloni trenutno koncentrisani na dovođenje desnog beka i defanzivnog veznog igrača karakteristika nekadašnjeg nizozemskog reprezentativca Edgara Davidsa, dok su potonja dvojica moguća pojačanja za napad, ukoliko Memfis Depaj poslije Svjetskog prvenstva u Kataru zaista pređe u Romu, što je vijest koja se nedavno pojavila.

Zimska pijaca

Ono što je zajedničko za sve pomenute igrača jeste to da im po završetku ove sezone ističu ugovori, a nagovještaja o produžetku nema, te je predstojeća zimska pijaca posljednja prilika da njihovi trenutni poslodavci dobiju kakvo-takvo obeštećenje za transfer.

Upravo taj podatak idealno se uklapa u Laportine zamisli, jer i pored toga što je uspio da Barceloni ubrizga značajnu finansijsku injekciju prošlog ljeta, prvi čovjek kluba svjestan je da bez rezultata - čitaj uspjeha u Ligi šampiona, dovođenje pojačanja s visokim godišnjim primanjima neće potrajati.

Ljetos su na Kamp Nou došli Rafinja, Kunde, Levandovski, Kesi, Kristensen, Beljerin i Alonso, ali to nije bilo dovoljno da Barcelona prođe grupu u konkurenciji Bajern Minhena i Intera (i posljednjeplasirane Viktorije Plzenj). Čekaju nas za dva mjeseca nove kupovine posrnulog katalonskog giganta, kojima će klub probati da se uspravi i vrati među najbolje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.