TEŽA POVREDA

Nijemci ostali bez jednog od najvećih aduta za Mundijal

Njegovo odsustvo će biti veliki udarac za naš tim, rekao je selektor reprezentacije Njemačke Hansi Flik

Timo Verner. thesun.co.uk

G. Š.

3.11.2022

Raste spisak fudbalera koji će zbog povreda propustiti Mundijal 2022 u Kataru. Novo ima ne njemu je njemački napadač Timo Verner (Werner)Napadač RB Lajpciga sinoć u meču protiv Šahtjora povredio skočni zglob lijeve noge i morat će biti van terena do početka sljedeće godine, što znači da je izgubljen za Svjetsko prvenstvo.


Veliki udarac

- To su jako tužne vijesti, rekao je selektor reprezentacije Njemačke Hansi Flik (Flick) i dodao:

- Veoma mi je žao Tima jer je zaista jedva čekao Mundijal. Njegovo odsustvo će biti veliki udarac za naš tim. Svi mu želimo brz oporavak.

Verner se poslije mučenja u Čelziju ljetos vratio u RB Lajpcig i pronašao nekadašnju formu. Trebalo je da bude siguran putnik za Katar, ali je Hansi Flik neočekivano ostao bez jednog od najvećih aduta. Njemačka svakako muči muku sa napadačima i Verner je uz Haverca trebalo da konkuriše za mjesto startnog napadača. Ipak je riječ o drugom najboljem strijelcu reprezentacije poslije Tomasa Milera (Thomas Muller).


Prilika za Filkruga

Priliku da ide u Katar će sada gotovo sigurno dobiti Verderova senzacija Niklas Filkrug (Niclas Fullkrug) koji ove sezone igra u spektakularnoj formi. Donedavno anonimni drugoligaški napadač je ove sezone eksplodirao u Bundesligi sa devet golova i prvi je strijelac takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.