DERBI KOLA

Željezničar favorit kladionica: Fudbalska groznica na Grbavici

Plavi su trenutno na trećem mjestu sa 28 bodova, pet manje od lidera Zrinjskog, a jednim više od današnjeg rivala

Derbi starih rivala Željezničar - Borac sigurno je najzanimljivija utakmica ovog kola. FK Željezničar

Piše: G. Š.

6.11.2022

Poslije jučerašnjeg iznenađujućeg trijumfa Slobode nad Sarajevo, na otvaranju 17. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ova runda bit će nastavljena danas, a igraju se četiri utakmice. Podsetimo, gradski derbi između Veleža i Zrinjskog odložen je za proljetni dio sezone.

Grbavica je najposećeniji stadion ove sezone

Derbi starih rivala Željezničar - Borac sigurno je najzanimljivija utakmica ovog kola, pošto obje ekipe igraju dobru sezonu. Pogotovo se to odnosi na Željezničar koji je iznenadio i bh. javnost, s obzirom na to da uoči prvenstva očekivanja nisu bila baš velika. Međutim, Edis Mulalić je od prosječnog tima napravio ekipu sposobnu da igra sa svakim i zasluženo je došla u borbu za vrh tabele.

Trenutno su na trećem mjestu sa 28 bodova. Pet manje od lidera Zrinjskog, a jednim više od današnjeg rivala. 

Grbavica je najposećeniji stadion ove sezone, a upravo je ta podrška sa tribina dala ogroman doprinos Plavima. Na domaćem terenu Željo je ove sezone upisao četiri pobjede, tri remija i svega jedan poraz. I to od Zrinjskog, u utakmici u kojoj je potpuno dominirao. Upravo će domaći teren opet biti vjetar u leđa Željezničaru jer se ponovo očekuje pun stadion.

- Derbi sa Borcem nas očekuje bez kiše, a atmosfera i plavo bijeli šalovi će nas sasvim sigurno dovoljno zagrijati. Vidimo se na našoj Grbavici, poručili su iz FK Željezničar.

Borba za Evropu

Važnost utakmice je svakako velika, jer bi se Željezničar u slučaju trijumfa dodatno približio Zrinjskom u vrhu tabele i učvrstio na poziciji koja vodi u Evropu, što bi svakako predstavljalo veliki posao za tim iz Sarajeva.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.35. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.