DOM FK ŽELJEZNIČAR

Grbavica ubjedljivo najposjećeniji stadion u BiH, bez premca i u regionu

Susret "Plavih" protiv Borca je, prema izvještaju delegata, pratilo 10.000 gledalaca

Željezničar: Navijači su 12. igrač. FK Željezničar

Piše: E. Ć.

7.11.2022

Dom Željezničara, stadion Grbavica je minulog vikenda, bio posjećeniji nego ijedan drugi stadion u regionu. Utakmicu Željezničara i Borca (1:2) je, prema izvještajima delegata, pratilo 10.000 gledalaca.

To je ubjedljivo najveća posjeta koja je zabilježena u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a navijačima Željezničara u leđa gledaju i pristalice regionalnih velikana. 


Tako je, poređenja radi, u Splitu na stadionu Poljud pobjedu Hajduka u derbiju 16. kola HNL-a protiv Osijeka (3:1) pratilo 9.720 navijača. Istina, u Splitu je za vrijeme utakmice padala kiša, u suprotnom bi broj gledalaca vjerovatno bio veći.

Susret Dinamo Zagreba i Šibenika na Maksimiru u kojoj su "Modri" slavili sigurnu pobjedu od 3:0 prisustvovalo je oko 4.500 gledalaca. Još manje navijača pratilo je susret aktuelnog prvaka Srbije Crvene zvezde koja je na Marakani dočekala Mladost. "Crveno-bijeli" su u 18. kolu srbijanskog prvenstva upisali trijumf od 2:0, a s tribina stadiona "Rajko Mitić" podršku je pružilo 4.392 navijača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.